Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz Al Suud, 3 haftadan beri tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat etti. Kral Abdullah'ın cenazesinin, bugün ikindi namazından sonra Riyad'da defnedileceği kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CENAZE TÖRENİNE KATILACAK
Etiyopya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a geçerek hayatını kaybeden Kral Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un başkent Riyad'a yapılacak cenaze törenine katılacak.

Abdullah bin Abdülaziz El-Suud kimdir?
Abdullah bin Abdülaziz, 1 Ağustos 1924 yılında, Necid Sultanlığı'nın Riyad Bölgesi'nde doğdu. Babası Abdülaziz El Suud, annesi Fehda bint Asi Surayim idi. Soylu Suudi Ailesi'nin bir üyesidir.

İlk kamu görevi, Mekke'nin belediye başkanlığı oldu. Ardından babası Abdülaziz El Suud tarafından Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları'nın komutanı görevine geçti. Kardeşi Fahd bin Abdül Aziz ölünce yerine o tahta geçti. Milli Muhafızların kontrolünün onda olması, veliaht ve kral olmasında önemli bir rol üstlenir. En son olarak 1 Ağustos 2005 tarihinde resmi kral olur. Eşi Fehda bint Asi Surayim tarafından 25 çocuk sahibi olmuştur. Veliahtı Salman bin
Abdülaziz el Suud olmuştur.

89 yaşındaki Kral Abdullah son yıllarda önemli sağlık problemleri yaşamış ve bu nedenle defalarca hastaneye kaldırılmıştı. Son aylarda kamuoyu önüne çıkmayan Kral Abdullah'ı, törenlerde veliaht prens temsil ediyordu. 23 Ocak 2015 tarihinde yaşamını yitirdi.
Editör: Vitrin Haber