Çocuklarını ilk kez kucaklarına alan anneler için o an dünyanın en mucizevi anlarından biridir. Ancak İngiliz Charlene Machin için durum bunun tam tersiydi.

Harry Machin doğduğunda doktorlar ufaklığın küçük bir ‘deformasyonu’ olduğunu söylemişti.

Ne yazık ki kastedilen burun deliği, kulağı ve tek gözüydü. Çocuğu Harry'yi kucağına aldığında tek hissettiği şeyin büyük bir boşluk olduğunu söyleyen Charlene o anı şu sözlerle anlatıyor: "Onun yüzü böyle görünürken içimde nasıl bir sevgi gelişebilirdi ki? İnsanlar annelerin doğumdan sonra kontrol edilemez bir bağ ile çocuklarına bağlandıklarını söyler. Ama bende hiç de öyle olmadı. Hiçbir şey hissedemedim. Yüzüme sahte bir gülümseme yerleştirdim ama gülümsemenin ardında içim paramparçaydı. Oğlumu sevemedim. Tek hissettiğim öfkeydi. Neden Harry’nin normal bir hayatı olmayacaktı?"

Charlene kadar doğum sırasında Harry’i ilk kez gören doktorlar da şaşkınlıklarını gizleyememiş. Yüzünün bir kısmı adeta silik olan Harry ise şimdi 7 yaşında ve kardeşiyle çok mutlu.

İlk birkaç ay çocuğunu sevemeyen hatta onu çevresinden gizleyen Charlene, artık tamamen farklı duygular hissediyor. Genç kadın kardeşi Oliver'ın Harry’i diğer arkadaşlarından korumaya başlayınca, oğlundan ilham aldığını söylüyor. Charlene’nin 37 yaşındaki kuaför eşi de çocuklarını bundan daha fazla sevemeyeceğini belirtiyor.

Yaşadıklarının insanlara ibret olmasını isteyen Charlene bu tür vakaların herkesin başına gelebileceğini söylüyor.

Harry’yi gören insanların onu işaret edip kendi aralarında sessizce konuşmalarını artık umursamayan Charlene anne adaylarına da şu tavsiyelerde bulunuyor: "Umudunuzu kaybetmeyin. Çocuğunuzu olduğu gibi sevmeyi öğrenin. Durumu kabullenin. Şimdi iki oğlumu da o kadar güçlü duygularla seviyorum ki… Oğlumla ve aramızdaki bağ ile gurur duyuyorum. Onu dünyalara değişmem."






Editör: Vitrin Haber