Amerikalı iki genç Gerard ve Kieu yaklaşık 10 yıl önce ortak bir arkadaşları sayesinde bir gece kulübünde tanıştı. 
İkisinin de ortak bir hayali vardı, dünyayı gezmek..

Bir teknoloji mağazasında satış danışmanı olarak çalışan Gerard ve kozmetik mağazasında çalışan Kieu hayallerini gerçekleştirebilmek için kariyerlerine ara verme kararı aldı. 1 boyunca dışarıda neredeyse hiç yemek yemeden ve haftada 3-4 kez işe evden yemek götüren çift kişi başı 20 bin dolar biriktirdikten sonra Aralık 2011'de evlerinden ayrılıp yola çıktı.

Yeni Zelanda'dan Avustralya'ya, Hindistan'dan Tayland'da Peru'dan Macaristan'a dek tam 20 ülkeye giden ikili yaşadıklarını ölümsüzsüzleştirmeyi de unutmadı. Genç çift 312 günlük süren yolculuklarında 108,371 kilometre yol katetti. Gittikleri tüm ülkeleri, tattıkları yemekleri ve ziyaret ettikleri tarihi yerleri kişisel seyahat bloglarında paylaştı. Çiftin bin 266 video ve yaklaşık 11 saat süren kayıtlarından seçerek hazırladıkları 3 dakikalık video ise izlenme rekorları kırıyor.

Kısa sürede onbinlerce takipçi edinen çift, en büyük sürprizlerinden birini ise geçtiğimiz Kasım ayında yaptı. 
Kieu, Prag'daki tarihi Charles Köprüsü'de kendisine evlenme teklifi eden Gerard'a evet diyerek resmen nişanlandı.

Seyahatlerini tamamladıktan sonra evlerine dönen çift 1 yılın tatlı yorgunluğunu atmaya çalışırken şimdi bir yandan da yarım bıraktıkları kariyerlerine devam edebilmek için iş arıyorlar.
Editör: Vitrin Haber