Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Arif Özdal Arslan, azalan kan stoklarına dikkat çekmek için beraberindekilerle birlikte İskele Meydanında bulunan Kızılay Kan Bağışı Aracına gelerek kan bağışında bulundu. 

Son günlerde Ramazan ayının ardından ve arkasından gelen süreçte Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da kan stoklarında ciddi bir azalma olduğunu belirten Sinop Tabip Odası Başkanı Dr. Arif Özdal Arslan, kan stoklarındaki azalmanın hastalara olumsuz olarak yansıdığını belirterek; “Kan bağışı tabi ki kutsal bir bağış, para ile pulla ölçülecek bir şey değil. İhtiyaç olduğunda muhakkak hazır olması gereken bir durum. Hepimizin ihtiyacı olabilir” dedi. 

TEPKİLERİMİZİ KIZILAY KAN MERKEZİ ÇALIŞMALARINA VERMEMELİYİZ
Kızılay’ın önemli bir görevi üstlendiğini hatırlatan Dr. Arif Özdal Arslan, zaman zaman oluşabilecek tepkilerin kurum çalışmamalarına yansıtılmaması gerektiğini söyledi. Arslan; “Belki bu konuda herkes bilgi sahibi olmayabilir, Kızılay Kan Merkezi dışında Türkiye’de kan ürünlerinin tedarik edilebileceği başka bir kurum ve kuruluş yok. Hastaneler bağımsız olarak kan bağışı alamıyorlar. Bütün hastanelerin kan ihtiyaçları bu zincir sayesinde Kızılay Kan Merkezi tarafından sağlanıyor. Toplumda değişik nedenlerle kurumsal bağışlar her kuruma yapılabilir tabi kan konusunda hepimiz Kızılay Kan Merkezini ayakta tutmak zorundayız. Tepkilerimizi Kızılay Kan Merkezi çalışmalarına vermemeliyiz, bağışlarınızı bekliyoruz. Kan bağışı kampanyamıza sendikalarımız, meslek odalarımız, Hekim Birliği, SES, Sinop Motor Sporları Kulübü gibi birçok gönüllü kuruluşta desteklerini ilettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”    

   
 

Editör: Vitrin Haber