Sinop'ta bir gazete çalışanını Facebook üzerinden dolandırmaya çalışan dolandırıcı, bu kez başarılı olamadı. 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook kullanıcılarının hesabını ele geçiren dolandırıcılar, ünlü bir elektronik mağazasının adını kullanarak vatandaşı dolandırıyor. 

Dolandırıcıların yeni taktiği 9 Kasım günü Sinop'ta, üstelik gazetemizde tekrarlandı.  Muhabirimizin arkadaş listesinde kayıtlı olan bir facebook kullanıcısının hesabını ele geçiren sözde sosyal mühendis dolandırıcı, önce selam verdi.  Ardından X mağazasından hediye çeki dağıttığını ve hattın faturalıysa onun da faydalanabileceğini söyledi. Muhabirimiz şüphelenerek sosyal mühendisin nasıl hareket edeceğini görmek için telefon numarasını verdi. 'Size bir mesaj yolladım, geldimi?' diyen dolandırıcı, numaranın doğruluğunu kontrol etti. Gelen mesajda: “X’den 60 TL değerinde oyun parası satın almak için EVET yazıp cevaplayınız. Bu işlemi siz başlatmadıysanız lütfen bu mesaja onay vermeyiniz. Sorularınız için müşteri hizmetleri 0212 996XXXX “ yazdığı görüldü.
Muhabirimiz dolandırıcıyı takip etmek için 'mesajı onayladım' diye cevap verdi. Sözde sosyal mühendis bir süre sonra 'onayın gelmedi' şeklinde geri dönüş yaptı. Amacına ulaşamayan dolandırıcı, sosyal paylaşım sitesinden ayrıldı. 

"Aman dikkatli olun"
Konuyla ilgili vatandaşları uyaran bir yetkili; "Eğer mesajı 3-5 dakika içerisinde cevap vermezseniz karşı tarafa “FAIL” mesajı gidiyor ve size Mobil ödemenin 5 dakika içerisinde onaylanmadığı için gerçekleşmediği yazılı bir mesaj daha alıyorsunuz. FAIL yazısını gören sosyal mühendis sizden bir şey alamayınca başkalarına yönleniyor.

Eğer mesajı onaylarsanız 60TL değerinde oyun parası satın aldığınızdan yasal olarak hak talep edemiyorsunuz. Çünkü onay mesajında size oyun parası satın aldığınızı eğer mesajı siz göndermediyseniz cevap vermeyin şeklinde uyarı da var. Kesinlikle bu tarz konuşma ve mesajlara itibar etmeyiniz" dedi. 

Editör: Vitrin Haber