Hâlihazırda ev içerisinde kalorifer tesisatı mevcut ise evdeki bölümlerin eşit ısınması için yapılabilecek çok fazla bir şey yok. Ancak sıfırdan tesisat yapılacak ise kombiden gelecek hattın en az ikiye bölünmesi evdeki bölümlerin eşit ısınmasını sağlayacaktır.
Bina içi (kolon tesisatı), ev içi doğalgaz altyapısını ve kalorifer tesisatını yapacak firmalar ile anlaşma yaparken bazı konulara dikkat etmek gerekiyor.
Firmalar kullanacakları radyatörlerin markasını belirtirken radyatörlerin özelliklerinden genellikle bahsetmiyorlar. Radyatörlerin ısıtma kapasitesini ve fiyatlarını panel ve kolon adedi İle radyatörün genişliği etkilemektedir. Evinizde kullanılmasını tercih edeceğiniz radyatörün özelliklerini ilgili markanın internet sitesinden incelemek mümkündür. Radyatör ters çevirip bakıldığında kolon adedi görülebilir. Bu arada banyoda kullanılacak havlupanın markasını ve ebatlarını da görüşmek hatta bir örneğini görerek karar vermekte fayda var.
Ev içi kalorifer tesisatında kullanılacak boru,  radyatör vanalarının markası konuşulup sözleşmede bunlar tek tek yazılmalıdır. Aksi takdirde yüklenici firmanın tercih ettiği marka ürünleri kabul etmek zorunda kalıyorsunuz.
Kalorifer tesisatınız yapıldıktan sonra tüm elektrik anahtarlarınızı ve prizlerinizi kontrol edip tamamının çalıştığından emin olun. Ertesi gün radyatörlerinizin su kaçırıp kaçırmadığını muhakkak kontrol etmek gerekiyor.
Abonelik işlemleri, sayaç alınması ve gazın açılması ile birlikte tesisatınızı yapan firma ile işleriniz sona ermiş oluyor. Bundan sonra yapılacak işlem kombinizin açılışını yaptırmaktır.
Güle güle kullanın.