Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik, doğa eğitim programları düzenleniyor.

Doğal koruma alanları ve biyoçeşitlilik hakkında pek çok bilginin aktarıldığı eğitimlerde öğrenciler doğa ile iç içe bir gün geçiriyor.

2023 yılında düzenlenen toplam 18 doğa eğitimi ile, 806 öğrenciye ulan Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü personelleri son olarak Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik doğa eğitim programı düzenledi.

Sinop Üniversitesi I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu’na katıldı Sinop Üniversitesi I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu’na katıldı

Toplam 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim kapsamında; ilk olarak Hamsilos Tabiat Parkı'nda alanın tanıtımı ile doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Daha sonra Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı'nda devam eden etkinlikte öğrencilere alan hakkında bilgiler aktarıldı, Teleskop ve dürbünle kuş gözlemi yapıldı.
Eğitim merkezinde Ziraat Mühendisi Serhat Karaosmanoğlu öğrencilere, biyolojik çeşitlilik ve kaçakçılığın önemi, Sinop'un endemik ve hassas canlı türleri ve yaban hayvanlarına ait bilgileri içeren sunum gerçekleştirdi.

Öğrencilerin dikkat ve ilgi ile dinlediği eğitimde, özellikle yaban hayatı fotokapan görüntüleri ile yaban hayvanı tahnitleri büyük ilgi gördü. 

Editör: Merve Yerli