Sinop 1. Amatör Ligde mücadele eden Sinop 1957 Spor 14. Hafta müsabakası kapsamında karşılaştığı Türkeli Esnafspor’u 4-1 mağlup etti.

Sinop 1957 Spor, Sinop Üniversitesi Stadında saat:14.00’da karşılaştığı Türkeli Belediye Esnafspor'u 4-1’lik skorla geçerek puanını 35’e çıkartarak haftayı lider olarak tamamladı.

Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Düzce'de sona erdi Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Düzce'de sona erdi

Maçın ardından Vitrinhaber’e açıklamada bulunan Sinop 1957 Spor Kulübü Başkanı Taner Dinçkurt, tamamen fairplay kuralları içerisinde geçen Türkeli Belediye Esnafspor mücadelesini 4-1’lik skorla geçerek haftayı lider olarak tamamladıklarını söyledi.  

Sezonun ilk maçından itibaren tamamen fairplay içerisinde şiddet ve küfür olmadan tribünden takımlarına destek olduklarını ve sporun gerçek keyfinin ortaya çıktığını belirten Dinçkurt; “Türkeli’yi sahamızda ağırladık, tek bir küfürün olmadığı bir ortamda kavgasız dövüşsüz spor ve fairplay odaklı bir maçın sonunda 4-1 skorla yendik. Futboldan şiddeti küfürü çektiğiniz anda gerçek keyfi ortaya çıkıyor, sezonun ilk maçından bugüne kadar bunu tribünlerimizde uygulamaya dikkat ettik” dedi.

LİDERLİK KOLTUĞUNU BIRAKMADIK

Türkeli Belediye Esnafspor maçı ile birlikte 2 hafta araya giren Sinop 1957 Spor’un liderlik koltuğunu da bırakmadığının altını çizen Taner Dinçkurt sözlerini şöyle sürdürdü; “Sinop halkı için ilk gün adında ‘Sinop yazan 2 takım şampiyonluk maçı oynar kazanan Sinop olur’ demiştik görüntü yavaş yavaş oraya gidiyor.

BU İŞİN PARA PULLA OLMAYACAĞINI KANITLADIK

Çok keyif aldığımız bir sezonu bu mütevazi ama her birisi kendini takımına adamış gencecik futbolculardan kurduğumuz takımımızla herkese bu işin sadece para pulla olmayacağını kanıtladık. Yeni kurulmuş bir kulüp için Şu anda yasadıklarımız yılların kulüplerinin hayallerinin ötesinde. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Özelliklede yılmadan bizi destekleyen seyircimize. Şu an itibaren bu ligin şampiyon adayı takımı biziz. Bunu herkes istese de istemese de kabul etmiş olmalı. Çünkü biz inandık ve çocuklarımızda inandı, çok çalışıp finali göreceğiz inşallah. Tüm Seven sevmeyen kim varsa selam olsun”.

Muhabir: Merve YERLİ