Sinop’ta yaz Kur’an kursları oldukça renkli bir açılış töreniyle başladı. Programda İl Müftüsü Mustafa Erkan, minik öğrencilerle tenis maçı oynadı.

Sinop Alaattin Camisinde gerçekleştirilen yaz Kur’an kurslarının açılış programında konuşan Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, kursların Ağustos sonuna kadar, 3 dönem halinde ve 3’er haftalık dilimlerde süreceğini söyledi. 

Tüm velilerden çocuklarını yaz kurslarına göndermelerini isteyen Erkan,  “Bugün bizler için müstesna bir gün. Yüce rabbimden bu kursumuzun sizler, aileleriniz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Çocuklarımızın maddi ve manevi en güzel şekilde yetişmeniz için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak elimizden gelen tüm gayretleri sarf etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve içeriğini öğrenmeleri, dinimizin gereklerini, dini bilgileri öğrenmeleri, ahlaki kaideleri öğrenmeleri,  hem biz ebeveynler için hem de siz çocuklarımız için çok önemli.

Sevgili çocuklar; çok güzel bir yaz dönemini hep beraber yaşacağız. Sizin kurslarda ki gerek Kur’an eğitime önem vermeniz gerekse dini ve ahlaki bilgileri öğrenimine önem vermeniz gelecek hayatınız açısından önemlidir” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan çocuklarla tenis maçı yaptı Oldukça keyifli dakikalar geçiren çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 
Programa; Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk ve bazı din görevlileri de katıldı. 


Editör: Vitrin Haber