Sinop merkeze bağlı Uzungürgen köyünde başlatılan sabah namazı buluşmaları, köy halkının büyük ilgisiyle karşılaştı. Merkez camisinde her hafta sonu gerçekleştirilen organizasyonda, namaz ardından vatandaşlara çorba ve ardından çay ikramı yapılıyor. 

Geçtiğimiz pazar günü büyük bir katılımla gerçekleştirilen programın konuğu ise İl Müftüsü Ali Hayri Çelik oldu. Çelik sabah namazı ardından Uzungürgen küyü Merkez Camii İmam Hatibi Hasan Aksan, Köy Muhtarı Ferhat Demirol ve köy halkıyla birlikte çorba içti. 

Burada vatandaşlara hitap eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; programa iştirak eden herkese teşekkür etti. Çelik: "Cenabı Hak bize güç kuvvet vermiş, gücümüzle kuvvetimizle gelebiliyoruz. Bu ne büyük bir şereftir, bu ne büyük bir güzelliktir. Hayatınız boyu günde beş defa Rabbinizle buluşuyorsunuz. Tabiatla, kainatla beraber uyanıyoruz, onun huzurunda, divanında duruyoruz. Cenab-ı Hak’kın bizlere ikram etmiş olduğu bu nimetten Kendimizi hiçbir zaman mahrum bırakmayalım. Cenabı Hak bizleri bu büyük nimetten hiçbir zaman mahrum bırakmasın, Müslüman zürriyetini kıyamet sabahına kadar ibadetsiz, namazsız, niyazsız eylemesin inşallah. Bilhassa evlatlarımızın üzerinde titreyelim. Onların bu güzel, bu büyük nimetten mahrum olmamaları gayret göstererek Cenab-ı Hak’ka yalvaralım. Bu şekilde Hayatımızın son demine kadar gelebilmeyi, onun huzurunda durabilmeyi Cenabı Hak bizlere nasip etsin "dedi.   

Programa katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Uzungürgen Köyü Muhtarı Ferhat Demirol, etkinliğin vatandaşların birlik ve beraberliği ile kaynaşmasına vesile olduğunu söyledi. 

 

Editör: Vitrin Haber