Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde Umre hizmetlerinin önemine değinen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “Umre turlarımızı halkımıza duyurarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın umre organizasyonları ile gitmelerine vesile olmamız gerekmektedir. Bu hususta hepimize görev düşmektedir. Önceki yıllara göre yapılan organizasyonların kalitesi her geçen gün artmaktadır. Bu istişare toplantısının amacı Umrecilerimizi başkanlığımızın organizasyonuyla bir arada ve beraber olarak nasıl Umreye götürebiliriz? Bu konuda ki fikirlerinizi düşüncelerinizi önemsemekteyiz. 2018-2019 umre sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile Sinop’tan 300 kişiyi umreye gönderdik. İnşallah 2019-2020 umre sezonunda ise hedefimiz bu rakamı daha yukarı  çıkartmaktır. İl ve ilçelerimizde umre faaliyeti için yoğun mesai harcayan görevlilerimizin ortak turlar düzenleyerek daha net ve etkili umre programı hedeflemekteyiz” dedi.

Toplantıya katılan görevlilerin görüşlerini aktardığı ve Umrecilerin yaşadığı muhtemel sorunların çözümü üzerinde istişare yapılmasının ardından, toplantı sona erdi. 
Toplantıya Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Söylemez, Ayşe Gül Gürbüz, İlçe Müftüleri, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Semiz, Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonunda görev alıp grup oluşturan din görevlileri katıldı.

Editör: Vitrin Haber