Ülkemizin en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nın dördüncüsü, Hadis konusunda 81 il, 803 ilçe ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, dünya genelinde de internet üzerinden gerçekleştirildi.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından merkez organizasyonu yapılan ve Sinop İli ve ilçelerinde Sinop İlim Yayma Cemiyeti, Gerze İlim Yayma Cemiyeti, Ensar ve TÜGVA ortaklığıyla yürütülen etkinlik, 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirildi. 7’den 70’e her kesimden ana-oğul dede-torunun birlikte katıldığı sınava yaklaşık bin 250 kişi müracaatta bulundu. 

HADİS KONULU YARIŞMA
Katılımcılar “Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi” adlı eserden imtihan oldu. Yarışmaya konu olan kitap "İmam Nevevi’nin Riyazü's Salihin" eserinden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından Ufka Yolculuk Kültür Yarışması için özel olarak derlendi.

SINAV SONUCU BAŞARILI OLANLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK.
Merkezi ödüller arasında 16 umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve toplamda 15 bin TL para ödülü olmakla birlikte il organizatörleri de katılımcılara ayrıca ödül takdim edecek.
29 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak olan kesin sınav sonuçlarına göre dereceye girenler, öncelikle bulundukları illerde ödüllendirilecek. Türkiye genelinde dereceye girenler ise 7 Mayıs 2016 tarihindeki “Türkiye Geneli Ödül Gecesi'nde” buluşacak.  

 
Editör: Vitrin Haber