Yılmaz Yazıcı, Şükran Çömlek babalarının, Serdar Yazıcı ve Sevda Ünlü dedelerinin vasiyetini yerine getirmek üzere Sinop il Müftülüğüne müracaat ederek, atalarının vasiyeti Korucuk Köyü Tırkışlar Mevkiinde bulunan 640 m² olan arsayı Kur’an Kursu ve Mescit yapılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesine hibe etti. 

Babasının bu arsayı Kur’an Kursu ve mescit yapımı için ayırdığını ama kendinin ömrünün vefa etmediğini belirten Yılmaz Yazıcı “onun vasiyetini yerine getirmek üzere kardeşim ve yeğenlerimle birlikte bu arsayı Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesine hibe ediyoruz” dedi.

Arsayı teslim alan Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Ali Hayri Çelik bu arsayı Kur’an Kursu ve mescit yapımı için hibe eden Yılmaz, Serdar Yazıcı, Şükran Çömlek ve Sevda Ünlü’ ye teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “Rasülüllah (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde “İnsan öldüğü zaman şu üç şey dışında amelleri kesilir. Sadaka-ı cariye, Kendisinden yararlanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat” buyurmaktadır. Sadakayı cariye demek faydası kesintisiz devam eden demektir. İnşaallah bur arsa üzerine yapılacak olan Kur’an Kursu ve Mescit devam ettiği sürece öğrenciler ilim tahsil etmeye devam ettikleri sürece, mescitte namaz kılan devam ettiği müddetçe sizler ve sizleri ecdadı buralardan istifade edecektir. Cenab-ı Hak ecrini mükâfatını zayi ettirmesin”.

Arsayı hibe eden Yılmaz, Serdar Yazıcı, Şükran Çömlek ve Sevda Ünlü Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Ali Hayri Çelik birer tablo hediye etti.
Editör: Vitrin Haber