Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop’ta Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışması düzenlendi. 

Alaaddin Camiinde düzenlenen finallerde Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev yapan erkek personeller yarıştı. 
Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan Kur’an-ı Kerimi güzel okumanın önemine değindi. 12’nci Türkiye Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma final yarışmasının Sinop’ta yapılmasından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığına ve emeği geçenlere teşekkür eden Erkan, Organizasyonun kendileri için bir onur ve gurur olduğunu söyledi. Alaaddin camiinde programa iştirak eden Sinoplulara da teşekkür eden İl Müftüsü Mustafa Erkan 10 bölgeden yarışmaya katılan din görevlilerine başarılar diledi.
Programda Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman ve İrşat Hizmetleri Dair Başkanı Hüseyin Hazırlar’ın konuşmalarının ardından yarışmaya geçildi. İstanbul, Bilecik, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Bingöl, Artvin, Sivas, Bartın, Batman ve Çorum’dan yarışmaya katılan 10 din görevlisi, çektikleri kura sırasına göre Kuran-ı Kerim okudu.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde personelin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerini ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleki cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak üzere Türkiye geneli Bölge, İl ve İlçe düzeyinde yapılan ve Bölge birincilerin katıldığı yarışmada; İstanbul Bölgesinden Beyoğlu Tomtom Kaptan Camii İmam-Hatibi Köksal Pulgir, Bilecik Bölgesinden Balıkesir Karesi Zağanos Paşa Camii Müezzin Kayyımı Nafiz Duman, Afyonkarahisar Bölgesinden İzmir Tire Gökçen Mah. Fatih Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Güler, Kahramanmaraş Bölgesinden K.Maraş Elbistan Çiçek Mah. Yani Camii İmam-Hatibi Yunus Önat, Bingöl Bölgesinden Van Edremit Toki Şeyh Edebali Camii İmam-Hatibi Muhammed Sizcan, Artvin Bölgesinden Ankara Çankaya Angora Evleri Camii İmam-Hatibi (Gümüşhane Merkez adına) Ahmet Demir, Sivas Bölgesinden Halil Efendi Camii M.K. Kemalpaşa/İzmir Ferruh Kaplan, Eskişehir Bölgesinden Kayseri Melikgazi Hunat Camii V. Müezzin Kayyımı Fatih Demir, Bartın Bölgesinden Eskişehir Tepebaşı Altınevler Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Ali Erişmiş, Batman Bölgesinden Malatya Battalgazi Kığılı Camii Müezzin Kayyımı Arif Apak ve Çorum Bölgesinden Çorum Bölgesinden Merkez Huzurevi Camii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak mücadele etti. 
Başkanlığını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın, üyeliklerini Mushafları İnceleme Ve Kıraat Kurulu Üyeleri Ali Özgelen,  Ali Sarakaya, Fatih Okumuş ve İrşat Hizmetleri Dair Başkanı Hüseyin Hazırlar’ın yaptığı 5 kişilik yüksek seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede, Çorum Bölgesinden Merkez Huzurevi Camii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak birinci, İstanbul Bölgesinden Beyoğlu Tomtom Kaptan Camii İmam-Hatibi Köksal Pulgir ikinci ve Artvin Bölgesinden Ankara Çankaya Angora Evleri Camii İmam-Hatibi Ahmet Demir üçüncü seçildi. 
Sinop Vali yardımcısı Ekrem Yaman’ın yanı sıra İl Müftüsü Mustafa Erkan, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, çevre İlçelerden gelen İlçe Müftüleri ve davetliler  ve Sinoplu vatandaşların izlediği yarışmanın sonunda dereceye giren din görevlilerine ve yarışmaya katılanlara Sinop Valiliği, İl Müftülüğü, Sendikalar, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sinoplu hayırsever işadamları tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Verilen ödüllerin yanı sıra Camiler ve Din görevlileri haftasında düzenlenecek programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından 1.’ye 6 bin TL, 2.’ye 5 bin TL ve 3.’ye de 4 bin TL takdim edileceği öğrenildi.  

Editör: Vitrin Haber