Sinoplu umreciler dualar ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı. Sinop Hava Limanından kutsal topraklara son bir hafta içinde iki umre seferi gerçekleştirildi. Bu gün Sinop İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen sefere 94 yolcu Sinop Havalimanından Medine'ye yolcu edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ve Sinop İl Müftülüğü’nün öncülüğünde 94 kişilik umre grubu, bugün dualarla kutsal topraklara gönderildi. İlk olarak sabah saatlerinde Alaaddin Camisinde bir araya gelen umre kafilesi, burada düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından İl Müftü Vekili Hüseyin Konukçu tarafından yapılan konuşma sonrası, Hac ve Umre Şube Müdürü Emin Kaplan dua yaptı. Daha sonra otobüslerle Sinop Havalimanı’na geçen kafile gümrük işlemleri ardından özel bir hava yolu şirketine ait yolcu uçağıyla Medine’ye hareket etti. Umrecileri, yakınları göz yaşları ve dualarla uğurladı. Umrecilere kafile başkanı Durağan İlçe Müftüsü Safi Çınar ile birlikte toplam 3 din görevlisi nezaret ediyor. İlk olarak Medine-i Münevvere ardından da Mekke-i Mükerreme'ye geçecek olan umre kafilesi, kutsal topraklarda 20 gün kalacak. Umreciler dini vecibelerini yapmaları ardından Cidde'den uçakla yine Sinop Havalimanı'na dönüş yapacak. 

28 Kasım 2016 günü de 68 yolcu Umre ziyareti için Sinop Havalimanından Medine'ye yolcu edilmişti. Böylece bir hafta içerisinde Sinop'tan toplam 162 kişi direkt uçakta umre için kutsal beldelere gitmiş oldu. 


 
Editör: Vitrin Haber