Sinop’ta umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlara Umre Bilgilendirme ve Teşvik Semineri düzenlendi. Love Story Düğün Salonu’nda yaklaşık bine yakın vatandaşın katılımıyla düzenlenen seminer, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Hisar Turizm tarafından 2013 yılında düzenlenen ilk umre seferinden oluşturulan video izletildi. Katılımcılara sürpriz olarak bu günlerde kutsal topraklarda olan bir kişi ile canlı görüşme yapılarak kutsal mekân Kâbe’ye salat-ü selam iletildi. 

Hisar Turizm Samsun Şubesi yetkililerinden çeşitli konuşmalar gerçekleştirilerek umre ibadetinin önemine ve değerine dikkat çekildi. 9 Şubat’ta başlayacak olan umre seferi için bilgilendirmeler yapıldı. Kutsal topraklar ve Hz. Muhammed (sav) hakkında çeşitli konuşmalar yapılan seminerde duygusal anlar yaşandı. Aynı zamanda Love Story düğün salonunun eski ortağı olan hayatını kaybeden Kubilay Altay’ın ruhu için dualar okundu.

Düzenlenen seminere; Samsun Bölgesi Hisar Turizm Turlar Rehberi Başkanı Recep Çavdar, Hisar Turizm Samsun Bölge Koordinatörü Adem İmdat, Hisar Turizm Sinop Fahri Sorumlusu Mustafa Özcan ile Sinop ve ilçeleri Özel Yurt ve Anaokulları Genel Sorumlusu Mehmet Bulat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Vitrin Haber