Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile İlimizden Normal 1 dönem, 1.Turda umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan umrecilerini bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenledi.

Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerlerde İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu, Hac ve Umre Hizmetleri  Şube Müdürü Emin Kaplan ve grup görevlisi Uzungürgen Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal tarafından umrecilere bilgiler verildi. 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde, bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu, umrenin faziletini anlattı ve umre yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durdu. Kutsal mekanlar da bulunulduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizen Fatih Tavlaşoğlu, alışveriş ve dünya işlerinin, umrecileri tavaftan ve ibadetten alıkoymaması tavsiyesinde bulundu. Tavlaşoğlu “Kutsal mekânlara yapılan yolculuk, kutlu bir yolculuktur. Umre bizler için büyük bir fırsat ve imkândır, iyi değerlendirilmelidir. Kutsal topraklarda kaldığımız süre boyunca, vakitlerimizi ibadet, tevbe ve dua ile iyi değerlendirmemiz gerekir. Kimseyi incitmeden sabırlı olmalı, insanların kusurlarını araştırmamalı ve yapılan hataları affetmeliyiz. Ziyaretlerimizde Yüce Yaradanın ve Hz. Peygamber’in (sav) misafirleri olduğumuzun asla unutmamalıyız. Cenab-ı Hak hayırla gidip hayırla dönmeyi ve umreden elde ettiğimiz kazanımları ömür boyu sürdürmeyi nasib etsin” dedi. Seminerin ardından programa katılan umrecilere öğlen yemeği ikram edildi. 

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesinden edinilen bilgiye göre Aralık ayını ilk haftası mübarek beldelere yolculuğun başlayacağı belirtildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerin sonunda umreciler seminerin çok faydalı olduğunu belirterek İl Müftülüğü’ne teşekkürlerini ilettiler. 
Editör: Vitrin Haber