Sinop'tan umre ibadeti için Hisar Turizm ile direkt uçuşla kutsal topraklara hareket eden Sinoplu umreciler, geçtiğimiz Pazar günü Sinop Havalimanından Cidde'ye dualarla yolcu edildi.  

İBADET, ZİYARET VE TAVAF
74'ü kadın, 46'sı erkek olmak üzere 120 vatandaşın katıldığı kafile, ilk olarak sabah saatlerinde yakınlarıyla vedalaşmak üzere Sinop Havalimanında buluştu. Burada konuşan Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, İstanbul Hisar Turizm tarafından organize edilen umre programının 15 gün süreceğini söyledi.

2015 yılında ilk kez Hisar Turizm tarafından Sinop'tan direkt olarak uçakla Sinoplu vatandaşların umreye götürüldüğünü ve bu tarihten sonrada umre seferlerinin devam ettiğini dile getiren Bulat,  "Bu yolculuğun direk Cidde'ye olması bizleri ayrıca mutlu etmekte. Hisar Turizm'in Sinop'a verdiği bu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişte de ilk kez bu havalimanından Cidde'ye vatandaşlarımızı yolcu etmiştik. O günden bu yana o gayretlerin karşılığı bu gün, bu kalabalıkla birlikte görülüyor. Ben emeği geçenlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.  

Umrecilere tavsiyelerde de bulunan Mehmet Bulat, "Çok güzel duygularla, çıkmış olduğunuz bu mübarek yolculuk, hepiniz için hayırlı uğurlu, mübarek olsun, Allah'ımız niyetlerimizi kabul buyursun. Her türlü gösteriş ve riyadan uzak bir ibadet, ziyaret, tavaf, umre nasip buyursun Rabbimiz. Çok mübarek bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Nereye gittiğimizin farkına varalım" diye konuştu. 
Daha sonra uçakla Sinop'tan hareket eden kafile, Cidde'ye ulaştı. 

SİNOP'TAN SELAM GETİRDİK
Program hakkında bilgi veren Kafile Başkanı Mustafa Özcan, "Çok güzel bir yolculukla Pazar günü Mekke-i Mükerreme'ye ulaştık. Kafilemiz otellerine yerleşti. 12 Aralık Salı gününe kadar Mekke-i Mükerreme'de ki umre vazifemizi yaptıktan sonra inşallah Medine-i Münevvere'ye intikal edeceğiz. Buralara gelemeyen kardeşlerimizin selam ve dualarını Peygamber efendimize arz edeceğiz. Tüm Müslümanlar için ve özelde Sinoplu kardeşlerimiz için dualar ediyoruz ve dualarımız devam edecek inşallah. Yüce dinimiz İslam’ın dünyaya yayıldığı bu kutsal topraklarda olmak, efendimizin kabrini ziyaret edecek olmak, Allah'ımızın misafirleri olan tüm dünyadan Müslüman kardeşlerimizle beraber olmak anlatılamayacak kadar güzel bir duygu" ifadelerini kullandı. 

Sinoplu umreciler 15 günlük program ardından yurda dönecek. Mustafa Özcan başkanlığındaki kafileye Yusuf Dursun ve İbrahim Yeşiltepe adlı görevliler eşlik ediyor. 

Bu bir 'Adertorial'dir.
 
Editör: Vitrin Haber