Sinop'tan umre ibadeti için özel bir firma vasıtasıyla direkt uçuşla kutsal topraklara hareket eden Sinoplu umreciler, dün sabah saatlerinde dualarla yolcu edildi. 

74'ü bayan 152 vatandaşın katıldığı kafile, saat 03:30'da yakınlarıyla vedalaşmak üzere Sinop Havalimanında buluştu. Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağıyla sabah 07:00 sıralarında Sinop'tan hareket eden kafile, 10:30 sıralarında Medine-i Münevvere'ye ulaştı. Kafile umre gezisinin ilk cuma namazını da Medine-i Münevvere'de ki Mescid-i Nebevi'de eda etti.

Sinoplu kardeşlerimizin selamını götürdük
Program hakkında bilgi veren Kafile Başkanı Mehmet Bulat, İstanbul Hisar Turizm tarafından organize edilen umre programının 15 gün süreceğini söyledi. Geçen yıl ilk kez Sinop'tan direkt olarak uçakla Sinoplu vatandaşları umreye götürmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Bulat; "Çok güzel bir yolculukla Medine'yi Münevvere'ye ulaştık. Kafilemiz otellerine yerleşti. İl Cumamızı Peygamber efendimizin mübarek Ravza-İ Mutahharasını içinde bulunduran Mescid-i Nebevi'de eda etmenin utluluğunu yaşadık. Buralara gelemeyen kardeşlerimizin selam ve dualarını Peygamber efendimize arz ettik. Tüm Müslümanlar için ve özelde Sinoplu kardeşlerimiz için dualar ettik, dualarımız devam edecek inşallah. Yüce dinimiz İslam’ın dünyaya yayıldığı bu kutsal topraklarda olmak, efendimizin kabrini ziyaret etmek, Allah’ımızın misafirleri olan tüm dünyadan Müslüman kardeşlerimizle beraber olmak anlatılamayacak kadar güzel bir duygu" dedi.

Sinoplu umreciler, Medine-i Münevvere'de ki ziyaretlerini tamamlamaları ardından Umre için Mekke-i Mükerreme'ye geçecek. 


Advertorial

Editör: Vitrin Haber