Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile İlimizden Normal yürüme mesafeli, 6.Turda umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan umrecilerini bilgilendirmek amacıyla Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda seminerler düzenledi.
Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Öztürk ve grup görevlisi Kefevi Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal tarafından umreciler bilgilendirildi.

SİZLER SİNOP’TAN KUTSAL MEKÂNLARA GÖNDERİLEN ELÇİLERSİNİZ
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde, İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, umrenin fazileti ve umre yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar anlattı. Sinop’ta umre vazifesini yerine getirmek üzere gidecek olan vatandaşların Sinop’un elçileri olduğunu belirten İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, umrecilerden bol bol dua etmelerini istedi. Düzgüney; “Sizler Sinop’tan Kutsal mekânlara gönderilen elçilersiniz. O mekanlarda bizler için dua ve ilticalarda bulunacaksınız. O dua ve ilticalarda halen zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizi, Vatanımızın ve milletimizin huzur ve selameti için teröristlerle can siperhane mücadele eden kahraman ordumuza ve Mehmetçiğimize   dualar etmeyi unutmayalım.

O mübarek beldelerde Cenab-ı Hakk’ın ve Hz. Peygamberimiz (sav)’in misafirleri olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu bilinç üzerine olup yaptığımız ibadetleri ve tavafları daha dikkatli bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz. Tüm dünyayı bir insan bedenine benzetirsek, Kâbe-i Muazzama'yı da dünya insanlığının kalbi kabul edersek, Umre için yola çıkan herkes Kâbe-i Muazzama’ya  doğru giden hayatın can damarını yakalamıştır. Dolayısıyla Kâbe-i Muazzama’dan gelirken de Rabbimizin rahmet, mağfiret ikliminden kendi yurduna taze kan getirmiş olur. Mekke-i Mükerreme’den gelen taze kan yalnızca bireysel bedende kalmaz,tüm topluma yayılır.

Peygamber Efendimiz (sav) “Hacılar ve umreciler Allah'ın elçileridir. Allah’a  dua ettiklerinde dualarını kabul eder. Mağfiret dilediklerinde onları bağışlar” buyurarak Umreye gönderilen her insanın gittiği beldenin hem temsilcisi, hem de o yöre insanlarının dua ve selamlarını Kabetullah ve Ravza-i Mutahhara'ya götüren değerli elçiler olduğunu ifade ediyor. Bu kutlu yolculuğumuzda Cenab-ı Hak hayırla gidip hayırla dönmeyi ve umreden elde ettiğimiz kazanımları ömür boyu sürdürmeyi nasip etsin” dedi. 
Seminer sonunda Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlilerince bulaşıcı hastalıklardan korunmak için menenjit ve polyo aşısı yapılan umreciler bilgilendirme için müftülük görevlilerine teşekkür etti. 
Seminerden sonra programa katılan umrecilere öğlen yemeği ikram edildi.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesinden edinilen bilgiye göre 01 Kasım’da mübarek beldelere umre yolculuğuna  başlayacak olan umreciler 16 Kasım tarihinde dönmelerinin planlandığı belirtildi. 
 

Editör: Vitrin Haber