Sinop'tan, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda hacca gidecek olan 149 hacı adayından oluşan kafile, düzenlenen törenle yola çıktı.

Alaaddin Camisinde ikindi namazı ardından düzenlenen törene: Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, müftülük çalışanları, hacı adayları ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ilahilerin okunduğu programda duygusal anlar yaşandı. 

Törende yaptığı konuşmada, Hac ibadetinin önemine ve manevi boyutuna vurgu yapan Müftü Ali Hayri Çelik, "Sizler hayatınızın her döneminde farklı yolculuklara çıktınız. Ancak bu yolculuk bir başka. İslamın beş şartından birisi olarak hepimize emredilen bu hac ibadetini en güzel şekliyle her anı, her saniyesi çok güzel bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Ali Hayri Çelik ayrıca, hac ibadeti sırasında yapılması ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında da hacı adaylarına bilgiler verdi. Alaaddin Camisinde başlayan tören, Sinop Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde yapılan vedalaşma ve dua programıyla sona erdi. 

Müftü Çelik'in yaptığı duanın ardından aileler ve hacı adayları vedalaştı.

Hac yolcuları akşam saat 22.00'de Sinop Havaalanı'ndan uçakla Medine'ye hareket etti. 
Editör: Vitrin Haber