Diyanet İşler Başkanlığı ile Gençlik ve spor Bakanlığı Yükseköğretim Kredi ve Yurtları Kurumu Genel Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Yağmur Akşamları” temalı Kutlu Doğum Haftası programı Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi. Program öncesi tüm katılımcıların salona girişlerde  gül suyu ve lokum ikram edilerek, 'Kur’an ve Sünnetin Işığında Birlik ve Beraberlik' adlı kitap dağıtıldı. 

Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerin yoğun olarak katıldığı program, Alaaddin Camisi Uzman İmam Hatibi Abdullah Ergin'in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mustafa Cihat konseriyle devam eden programın ardından “Yağmur” naatının yazarı şair Nurullah Genç okuduğu şiirleri ve söyleşisiyle izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Birlik ve beraberliğin öneminden bahseden Nurullah Genç, Müslümanların birlik ve beraberliğini temin edecek, birleştirecek, fitne ve fesat ateşini söndürecek yegane çözümün, Rasülüllahın (S.A.V) hayatını iyi bilmek ve onun Cenab-ı Hak’tan bizlere getirdiklerini bilerek onlara uymakla mümkün olduğunu söyledi. 

HİSSE ALMAMIZ GEREKEN KISSA
Genç; "Müslümanların Birlik ve beraberliğinin nasıl olması gerektiğini, Çanakkale savaşı sırasında vuku bulan bir hadise ile anlatayım. Osmanlı Devleti Çanakkale savaşında tüm Müslümanlar Osmanlı Devletine yardım için seferber olmuşlardı. Pakistan’ın Lahor Şehrinin en büyük alanın da Çanakkale’de savaşan Türklere yardım toplamak için miting düzenlenmektedir. Meydandaki bu muhteşem mitinge kucağındaki yeni doğmuş bebeği ile iştirak eden bir anne, yeni dul kalmış ve verecek bir şeyi de olmadığından eziklik içerisinde kıvranmaktadır. Fakat birden hızlı ve emin adımlarla uzaklaşır oradan. Nihayetinde zengin bir efendinin konağının önünde durur. Kapıyı çalar ve efendi ile görüşmek istediğini söyler hizmetkarlara. Dilenci olduğunu düşünerek almak istemezler bu kadını. Fakat ısrar eder kadın ve çıkarırlar zengin efendinin karşısına. Efendi sorar 'Ne istiyorsun' diye. Cevap verir kadın; 'Bebeğimi sana satmak istiyorum' O devir de hizmetçi olabilecek küçük yaşta çocuklar satılmaktadır. Fakat bu yeni doğmuş bir bebektir. Hangi anne, canından çok sevdiği yavrusunu ve hangi sebeple satmak istemektedir. Zengin efendi sorar ama cevap alamaz kadından. Merak eden efendi çocuğu alır. Parayı verir kadına ve takip etmelerini emreder hizmetkarlarına. Lahor'daki miting meydanına kadar takip ederler kadını. Çocuğunu satarak elde ettiği parayı kuruşuna kadar meydandaki sergiye bırakır kadın. Hizmetkarlar efendiye anlatırlar olayı. Şaşkınlık içerisinde kalan efendi, bulup getirin o kadını der. Bulur, huzuruna getirirler kadını. Efendi; Sen söylemedin ama ben seni takip ettirdim ve paranı Çanakkale'ye gönderilmek üzere bağışladığını öğrendim. Bunu niçin yaptığını bana anlatmak zorundasın der.

Kadın, efendiye dönerek, işte İslam Kadını bu dedirtecek ve oradakileri yüreğinden vuracak sözleri söyler; Şimdi sen diyorsun ki Çanakkale'ye gönderilecek bir silah için koklamaya doyamadığın yavrunu niye sattın öylemi? Osmanlı zayıf düştüğünden beridir, yanı başımıza kadar gelen İngilizlerin yaptığı zulümler ortada. Bu gün Muhammed İkbal dedi ki; Eğer Osmanlının son kalesi olan Çanakkale'de geçilirse, Hilafet kalmaz ve iyi bilin ki sıra sizdedir. Eğer İngiliz burayada gelir, namusumuza el uzanır, bayrak iner, vatan toprağı düşmanın pis çizmeleri altında çiğnenirse, çocuğum olsa ne olur, olmasa ne olur. İşte bu yüzden hiç tereddüt etmeden sattım yavrum. İngiliz'e köle olacağına size hizmetkar olsun' 

İşte bizlerde onlar gibi düşünerek tefrikaya düşmemeli,aramıza fitne ve fesat tohumlarını saçmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Cenab-ı Hak Ümmeti Muhammedi tefrikaya düşmekten muhafaza bursun” dedi. 
Nurullah Genç, “Yağmur” adlı şiirini okuyarak konuşmasını bitirdi.

KYK'lı gençlerin salona sığmadığı geceye katılanlar programı adeta soluksuz izledi. Programa; KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Sinop Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Adnan Menderes Dümen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Halk Bankası Müdürü Reşit Canik, STK temsilcileri, bürokratlar, eğitimciler, vatandaşlar ile çok sayıda genç katıldı.




Sinop Halk Bankası Müdürü Reşit Canik'in de üniversiteden hocası olan Nurullah Genç, program sonunda Canik ile birlikte hatıra fotoğraf çektirdi. Genç ile Canik hatıraları konuşarak eski günleri yad etti.
Editör: Vitrin Haber