Sinop’ta yaz kuran kursları düzenlenen törenle başladı. Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar, aynı zamanda gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından kendileri için oluşturulan spor alanlarında hoşça vakit geçirecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen yaz kuran kursları dün Sinop Alaaddin camisi avlusunda gerçekleştirilen törenle başladı. Ağustos ayı sonuna kadar 3 dönem halinde gerçekleştirilecek olan yaz kuran kursları açılış törenine Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, antrenörler, görevli İmam-Hatipler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan; “Bugün burada 2015 yılı yaz kuran kurslarımızın açılışı gerçekleştiriyoruz. İnşallah Camilerimiz çocuklarımız ile çiçek açacak. İnşallah yavrularımız yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i gönüllerine kalplerine yazacaklar” dedi. Çocuklara dini eğitimlerini vermelerinin yanı sıra onlara hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırladıklarını belirten İl Müftüsü Mustafa Erkan, tüm aileleri çocuklarını bu kurslara göndermeye çağırdı. Erkan; “Çocuklarımızın dinimizi, diyanetimizi öğrendikleri aynı zamanda Gençlik ve Spor bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış oldukları protokol çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün yardımları ile çocuklarımızın sıkılıp bunalmadan eğlence ve spora da yönelmeleri ile hem dinimizi öğrenme hem de güzel kaliteli vakit geçirme noktasında kuran kurslarımız ve camilerimiz bir merkez görevi görüyor” diye konuştu.
Yaz kuran kursları sayesinde çocukların milli ve manevi değerlere bağlılığının arttığına dikkat çeken Müftü Erkan; “Pırıl pırıl bu küçük yavrularımız, çocuklarımız yaz kuran kurslarımız ile milli ve manevi değerlerimizi öğreniyor diyen Müftü Erkan; Her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımız istikbalimizin teminatıdır. İstikbalimizin teminatı olan bu yavrularımıza milli ve manevi değerlerimizi ne kadar öğretebilirsek onlar bu ülke için bu millet için o kadar çok faydalı fertler olacaklardır. Anne baba hakkı, insanların birbirlerine hakları, komşu hakları, arkadaş hakları, amir memur ilişkileri bunların hepsi bilinmesi gereken ve hayata tatbik edilmesi gereken hususlardır. Topluluk halinde yaşıyoruz ve hiç kimsenin ben kendi bildiğim gibi yaşarım deme lüksü yoktur. Bu bir arada yaşama kültürünü de okullarda, kuran kurslarında öğreneceğiz.  Öğrendiklerimizi hayatımıza da tatbik ettiğimiz zaman hayatımız kolaylaşacak ve mutluluğumuz artacaktır. Dinimizin yüce rabbimiz tarafından bize gönderiliş sebebi hem dünyada hem de ahirette mutlu olmamızı temin etmektir. Bugün bütün insanlık mutluluğu huzuru arıyor. İslam ile tanışıp İslam’ı yaşayanlar bu huzuru mutluluğu yakalıyor elde ediyorlar. Ama İslamiyet’i bilmeyen İslamiyet’i yaşamayan toplumlarda huzursuzluklar devam ediyor. Bizlerde toplumumuzun huzurlu mutlu bir toplum olması için bu yaz tatillerini ailelerimiz ve Gençlik ve Spor Müdürlüklerimiz ile en verimli şekilde geçirme çabası içindeyiz. Bu sene 4-6 yaş grubuna kuran kurslarımızı da ilimizde faaliyete geçiriyoruz. Çok yoğun bir talep var. İnşallah bu kurs dönemi sona erdiğinde çocuklarımız dini bilgileri, yüce kitabımız Kur’an ı Kerim’i okumayı öğrenmiş olacaklar, ailelerde bu 2 aylık sürenin sonunda kendilerine daha muti, sosyal olarak daha gelişmiş, moral olarak daha da yükselmiş çocuklara sahip olacaklar. Bu işin hiç kaybedeni olmayacak. Çocuklar kazanacak, veliler kazanacak, bizim görevlilerimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak, milletimiz kazanacak. Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum, velilerimize çocuklarını takip etmelerini rica ediyorum. Çocukları uyarma, devam noktasında birilerinden mutlaka yardım almalılar, bu yardımı alamazlarsa muhtemel aksaklıklar elbette göz önünde bulundurulmalıdır ve velilerden bu konuda yardımcı olmalarını istirham ediyoruz.  Yaz Kur'an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyor, hayırlı ve mübarek olsun diyorum” dedi.

Veliler camide eğitim istiyor
Bu yıl okullarda da gerçekleştirilecek olan yaz kuran kurslarının asıl yapılması gereken yerlerin camiler olduğunu söyleyen veliler ise çocuklarının manevi havayı teneffüs edebilmeleri ve gerçek anlamada dini eğitim alabilmeleri için çocuklarının okul sıralarında değil camilerde bu eğitimleri almaları gerektiğine vurgu yaptı. 
 
Editör: Vitrin Haber