Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 31 Aralık'ta  "Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi Gecesi" etkinliğine imza atacak. 

Programla ilgili bilgi veren AGD Sinop Şube Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, tüm Sinopluları etkinliğe davet etti. Karaman; "İslam ve insanlık tarihindeki bu önemli  olayı hatırlatmak ve yaşamak amacıyla tüm halkımızı 31 Aralık Pazar akşamı saat 19.30’da Sinop Halk Eğitim Merkezine davet ediyorum" dedi.

 'FETHİN GAYESİ GANİMET DEĞİL YÜREKLERİ KAZANMAKTIR'
Mekke ve Kudüs’ün fethinin iki büyük fetih olduğunu vurgulayan Karaman sözlerini şöyle sürdürdü; "Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar. İslam’ı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman'ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler"

TÜM HALKIMIZI 31 ARALIK'TA BEKLİYORUZ
Anadolu Gençlik Derneği'nce, 31 Aralık Pazar gününü 1 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece 81 şubede, yaklaşık 600 noktada "Mekke'nin ve Kudüs’ün Fethi Programı" düzenleneceğini dile getiren Karaman, şunları kaydetti:  "Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şubesi olarak, İslam ve insanlık tarihindeki bu önemli olayı hatırlatmak ve yaşamak amacıyla tüm halkımızı 31 Aralık Pazar akşamı saat 19.30’da Sinop Halk Eğitim Merkezi’ne davet ediyoruz. Programımızda, Sinop İl Müftümüz Ali Hayri Çelik Hoca’nın konuşması, Türkiye birincisi Hafız Numan Akbaş’ın Kur’an ziyafeti, sinevizyon gösterileri, ezgileriyle Mevlüt Akyol ve sema gösterisi olacaktır"

Mahfuz Doğan Karaman, 2017 yılını geride bırakırken Filistin topraklarındaki işgalin 100. yılı olduğunun unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

 
Editör: Vitrin Haber