Sinop'ta görev yapan din görevlileri İl Müftülüğü ile Diyanet-Sen ve Sinop Din görevlileri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği kahvaltıda buluştu.  

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen programda Sinop Merkez Yatılı Kur’an kursu Hafızlık Öğrencisi Yusuf Zembilli dua yaptı.

Din Hizmetleri Eğitim Uzmanı Yusuf Sözen'in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali yardımcısı Murat Girgin, Sinop il Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop eski emekli İl Müftüsü Cevat Altun, müftü yardımcıları, il müftülüğü birim müdürleri, ilçelerden gelen emekli ve görevlileri başındaki kadın ve erkek din görevlileri katıldı.

CAMİLER, ÖLÜLERİN KALDIRILDIĞI YERLER DEĞİL, TOPLUMUN DİRİLDİĞİ MEKANLARDIR
Programda, din görevlileri adına konuşan Bostancılı Mahallesi Camii İmam Hatibi Abdullah Çınar, programı tertip eden İl Müftülüğü ile Diyanet-Sen ve Din Görevlileri Derneğine teşekkür etti. Daha sonra selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, davete icabet eden tüm din görevlilerine ve protokole teşekkür etti. Çelik, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası başkanlığımızın 1986 yılında başlattığı din görevlileri ibaresini 2003 de ilave ettiği camilerin ve din görevlilerin önemini idrak ettiği hafta olarak kutlanılmaktadır. Her yıl bir tema ile kutlanan hafta bu yıl da 'cami ve hayat' teması ile kutlanmaktadır. Din görevlileri memleketin en ücra köşesinde devleti temsil eden fedakarca hizmet eden kendini Allah'a adamış kimselerdir. Camiler, ölülerin kaldırıldığı yerler olarak değil, toplumun dirildiği yerler olarak anılmalıdır" dedi.

BİLİNÇLİ BİR NESLİN YETİŞMESİNDE DİN GÖREVLİLERİN MİSYONU BÜYÜK
Din görevlilerinin her zaman önemli bir misyon üstlendiğini belirten Vali Köksal Şakalar'da, bilinçli bir neslin yetişmesinde öğretmenler kadar din görevlilerinin de öneminin büyük olduğunu söyledi. Şakalar: "İmamlar halkın her derdinde yanında görmek istediği insanlardır. Düğününde, cenazesinde, kavgasında, barış yemeğinde halk hepsinde imamları yanında görmek ister. Sadece dini hususlarda değil, yerine göre ailevi meselelerde dahi imamların fikri alınır. Bu sebeple hocalarımızın kendilerini sürekli yetiştirerek, hayatın içinde her konuda fikir sahibi olacak hale gelmesi ve kendilerini sürekli yenilemeleri gerekmektedir. Bu vesileyle hepinizin haftasını kutluyor, bu haftanın barış ve kardeşliğin hüküm sürmesi ve devam etmesine vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Programa katılan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan'da organizasyonu düzenleyen tüm yetkililere teşekkür ederek, bütün din görevlilerin 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayarak ahirete göc eden din görevlilerine Allah'tan rahmet diledi.

Diyanet-Sen Sinop Merkez İlce Temsilcisi Şahin Köstek ve Sinop Din Görevlileri Dernek Başkanı Yakup Aracı ise yönetim kurulları adına katılımcılara teşekkür ederek bütün din gönüllülerinin haftasını kutladı.


 

Editör: Vitrin Haber