Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi’nde gerçekleştirilen program Sinop İl müftülüğü Cezaevi Vaizi Mustafa Ekin’in Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Sinop cezaevi Vaizi Bahadır Aydın ve Mehmet Hakan Camii İmam Hatibi Mustafa Baş’ın refakatinde mahkumlardan oluşan ilahi korosunun söylediği ilahi ve kasideler programa katılanlar tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

Mevlid-i Nebi programında konuşan Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel Peygamberimizi Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimiz ’in güzel ahlakı üzerinde durarak sözlerine şöyle devam etti. “Peygamber Efendimiz (sav)’ in en büyük özelliği merhametli oluşu idi. Onun merhameti insanlara, hayvanlara, bitkilere, hatta cansızları kuşatmıştır. Sevgili Resulümüz  gençlere özel bir önem vermiştir. Bir hadis-i şeriflerinde hesap gününde arşın gölgesinde toplanacak yedi sınıftan birisi de “Neşe ve huzuru Rabbine ibadette arayan, o’na kulluk ederek tertemiz bir hayat içinde büyüyen gençtir” buyurmuşlardır. Gençlerimizi Rasülüllah (sav) Efendimiz’in güzel ahlakı ve İslam’ın emirleri doğrultusunda yetiştirmemiz gerekmektedir. Muaz Bin Cebel (ra)’ı Yemen’e vali olarak gönderirken, “Ya Muaz! idarecilik yaparken ne ile hüküm vereceksin” diye sordu.  Hz. Muaz “Allah’ın kitabıyla hükmederim” dedi. Ya Muaz! “Kur’an da bulamazsan ne ile hükmedersin.” Hz. Muaz “Resulünün sünneti ile hükmederim”. Ya Muaz! bunda da bulamazsan ne yaparsın deyince: Hz. Muaz “aklımı kullanırım demiştir”. Genç, hayatını Kur’an-ı Kerim ve Sünneti Seniyye  ışığında planlayarak, akıl nimetini  kullanarak kötülük, haram ve günahlardan uzak durması gerekmektedir. ”dedi.

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Sinop il müftülüğü Cezaevi vazileri Bahadır Aydın ve Mustafa Ekin tarafından, Sinop E Tipi kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlülere yönelik yapılan “Dini Bilgiler Genel Kültür Bilgi Yarışması”nda dereceye girenler ödüllerini Sinop E Tipi kapalı cezaevi Müdürü Abdulhamit Denizci, İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel ve Kurum Müdür Yardımcılarının ellerinden aldılar.  

Sinop E tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Abdülhamit Denizici’nin Mevlid-i Nebi programına katılan ve programda emeği geçenlere teşekkür etmesinin akabinde Cezaevi Vaizi Bahadır Aydın’ın yaptığı dua ile program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber