Sinop İl Müftülüğü bünyesinde devam eden  4-6 yaş Kur’an Kurslarına yenilerini ekleyerek daha fazla hizmet alanını genişletiyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “ilimizde okul öncesi 4-6 yaş Kur’an kursu eğitimlerimiz yaygınlaşarak devam ediyor. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın her konuda iyi bir şekilde yetişmeleri için gerekli hizmetleri vermek bizim görevlerimizdendir. Bundan dolayı çocuklarımızın gelişimlerine uygun olarak oyun ve eğlenme eşliğinde, Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğreniyor hem de “Değerler Eğitimi” kapsamında saygı, sevgi, Merhamet, paylaşma ve yardımseverlik gibi güzel alışkanlıklar kazanıyor” dedi. 

EĞİTİM VE DERSLER ÇOCUK GELİŞİMİ DERSİ ALMIŞ UZMAN ÖĞRETİCİLER TARAFINDAN VERİLİYOR
Çocuklarımızı hayata hazırlayarak, medeniyetimizin mirasına atarım aktarırken yemek yerken besmeleyi, yemekten sonra Elhamdülillah demeyi, annesine “anneciğim Eline sağlık demeyi” öğretiyoruz diyen Çelik sözlerine şöyle devam etti; “Çocuklarımıza Milli manevi değerlere devletini, milletini, bayrağını, dinini öğreterek tarihi kültürel mirası gönüllerine yerleştirmeye gayret ediyoruz. 24 Eylül'de açılacak olan 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına halihazırda devam eden Seyit Bilal ve 15 Temmuz 4 6 yaş Kuran kurslarının yanı sıra Pazaryeri Aşiyan ve Gelincik Mahallesi Keleşoğlu 4 - 6 yaş Kuran kursları ilave etmenin mutluluğunu ve bahtiyarlığına yaşıyoruz. Kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi modüler sistemine giriş yapılarak, Çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerini tamamlanmasına da imkan verilmektedir. Çocuklarımızın eğitim ve dersleri çocuk gelişimi dersi almış uzman öğreticiler tarafından verilmektedir. 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızda çocuklarımız tam gün veya yarım gün olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Kayıtlarımız devam etmekte olup kayıt için İl Müftülüğümüze veya ilgili Kur’an Kursuna müracaat edebilirler. Bu hizmette bizlere destek veren hayırsever milletimize  ve çocuklarını gönderen  velilerimize teşekkür ediyorum. Pazar Yeri Aşiyan ,Gelincik Mahallesi Keleşoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımız ilimize hayırlı olsun diyorum”.

Seyit Bilal, Pazaryeri Aşiyan ve Gelincik Mah. Keleşoğlu 4-6 Yaş Kur’an kurslarının yarım gün eğitim verdiği, 15 Temmuz 4-6 Yaş Kur’an Kursunun tam gün eğitim verdiği belirtildi.
Editör: Vitrin Haber