Program Boyabat Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Halil İbrahim Kolsuz’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Kur’an Kursu öğreticilerine “hoş geldiniz” diyen Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “Yaptığımız Kur’an hizmeti Rasülüllah (sav) Efendimiz’in miras bıraktığı vazifelerden biridir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde vazifelerimizi yerine getirmemiz gerekmektedir” dedi.  

Akabinde Kur’an Kursu Öğreticilerine konuşan Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin; “Yapığınız vazife çok ulvi bir vazifedir. Bu vazifeyi yerine getirirken çocuklarımızın öğrencilerimizin durumlarını haleti ruhiyyelerini iyi izleyerek ona göre davranmamız, öğrencilere vereceğimiz eğitimlerde başarıyı yakalamamıza sebep olacaktır.  Rasülüllah (sav) efendimiz Eshab-ı Suffe’de talebe okuturken onların her türlü müşkilatları ile ilgileniyordu. Bizler de öyle olmalıyız ki, öğrencilerimizin herhangi bir sıkıntıları olduğu zaman müracaat merkezi, onlara yol gösterici olmamız gerekmektedir. Öğrencilerimize her türlü ibadetlerimiz, giyim kuşamlarımız, her türlü halimiz ile örnek olmamız gerekmektedir ki,  İslam’ın nasıl yaşanacağı konusunda öğrencilerimizin önünde rol model bizleriz” diye konuştu. 

Öğrencilere hafızlık yaptırırken hangi metotlara daha verimli olacağı üzerinde duran Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin sözlerini şöyle tamamladı; “Kur’an Kursu öğreticiliğinin emeklerinin karşılığı, sabırla ve azami gayret göstererek  meydana gelmektedir. Rabbim hepimizi muvaffak kılsın”.


 

Editör: Vitrin Haber