Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Hz. Muhammed’in Hayatı” kitabından hazırlanan sorularla gerçekleştirilecek olan ödüllü bilgi yarışması ile ilgili açıklama yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, tüm ortaokul öğrencilerini, peygamberimizin hayatını konu alacak yarışmaya katılmaya davet etti Düzgüney; “Diyanet İşleri Başkanlığımız ortaokul öğrencilerimize yönelik olarak Rasülüllah (sav) Efendimizin ahlakını,  sosyal hayatını, insanlarla ilişkisini, tavrını, duruşunu, zihniyetini ve pratiklerini, günlük hayatını, yemesi içmesi, uyuması, duaları gibi pratiklerini anlatan çok kıymetli eser olan “Hz. Muhammed’in Hayatı” adlı kitaptan sorular hazırlanmak suretiyle Türkiye geneli tüm ortaokul öğrencilerimize yönelik ödüllü bilgi yarışması tertip etmiştir. 
Müracaatlar 01 Kasım 2021 tarihinde başlayıp 17 Şubat 2022 tarihine kadar devam etmektedir.

19 Şubat 2022 tarihinde saat 14:00’de online olarak gerçekleştirilecek olan sınavda Sinop il genelinde birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye ise 200 TL  ödül verilecektir. 

Türkiye geneli sıralamada birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira, dördüncüye 2 bin 500 lira verilecek. Yarışmada 5. 6. 7. 8. 9.ve 10. alanlar ise bin lira ile ödüllendirileceklerdir.
Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz www.yarisma.diyanet.gov.tr adresinden müracaat edebilirler. 

“Hz. Muhammed’in Hayatı” isimli eseri TDV Kitabevlerinden veya www.yayin.diyanet.gov.tr adresinden tedarik edebilirler. 
Tüm ortaokul öğrencilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber