Sinop İl Müftülüğü tarafından öğrencilere yönelik “ Haydi Camiye Gidiyoruz”  Projesi başlatıldı. Proje ile bu zamana kadar çeşitli nedenlerle cami ve Kur’an Kurslarıyla tanışamamış öğrencilere ulaşılması hedefleniyor. 

Sinop Valiliği, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla gerçekleştirilen Proje hakkında bilgi veren Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan “Sinop İlinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin dini ve ahlaki yönden geliştirilmelerine yönelik uygulanan eğitim müfredatına katkı sağlamak, Sinop ilimiz tarihi camilerini ve diğer mekanları tanıtmak, sosyal organizasyonlar marifetiyle öğrencilerle din görevlileri arasında etkili bir diyalog ortamı oluşturmak, çocuklarımız için din eğitimi üzerine toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirilen projenin gençlerimize olumlu yönde katkı sunacağını umuyorum. Projede görev alan ve destek veren bütün görevlilerimize ve iştirak eden öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

“Haydi Camiye Gidiyoruz Projesi ile bu zamana kadar çeşitli nedenlerle cami ve Kur’an Kurslarıyla tanışamamış tüm öğrencilere kucak açıp yaz Kur’an Kurslarıyla buluşturmak, okul sonrası zaten yorulan öğrencileri daha fazla yormadan sportif ve kültürel faaliyetlerle hem eğlendirip hem öğretmek bir yandan da sosyalleşmelerine amaçladıklarını söyleyen Proje Koordinatörü Sinop Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Camii İmam-Hatibi Ömer Aygül; “Bu projenin en güçlü yanı öğretici merkezli olmayıp öğrenci merkezli olmasıdır. Bu projeyle çocuk kurallaştırmadan eğlenerek öğrenecek, yaz Kur’an Kurslarını aile ya da çevre dayatmasıyla gidilen mekanlar olmaktan çıkaracaktır” şeklinde konuştu. 

Projede ayrıca öğrencilere, diyanet işleri başkanlığı ve müftülük tanıtımı, imanın temel esasları (kime/neye, nasıl, niçin inanmalıyız), İslam’ın temel ahlak ve ibadet uygulamaları, camiler ve yaz kuran kurslarına özendirici bilgiler ve soru-cevap kısmı da yer almakta. 

Sinop İl merkezindeki 13 Ortaokulda öğrenim gören 4 bin 139 öğrencinin projeyle buluşturulması hedeflenmekte olduğunu belirten proje yetkilileri,  projenin uygulama süresinin eğitim öğretim süresince devam edeceğini söylediler.

Editör: Vitrin Haber