İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen programa Sinop İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu,İl Müftülüğü Vaizleri Şükran Aman, Betül Öztoprak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Programdan konuşan Sinop İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu programa hakkında bilgi verdi. Tavlaşoğlu; “Her ay Aile ve Dini Rehberlik Bürosu farklı konularda programlar düzenlemeye devam edecektir. Her ay bu programları kaçırmadan takip etmeniz menfaatinize olacaktır.Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve okumak için bir araya geldiğiniz gibi, bu programlarda da bir araya gelelim. Hatta programa gelirken program düzenlendiğinden haberi olmayan arkadaşlarımızı da getirip bizler ile beraber istifade etmelerini temin edelim.Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda görevli arkadaşlara bu çalışmalarından dolayı da teşekkür ederim.” Dedi.
Programda daha sonra Sinop İl Müftülüğü Vaizi Şükran Aman “Bir Peygamber Eşi Olarak Hz.Aişe (ra)”konulu bir konuşma yaptı. Aman konuşmasında Hz.Aişe (ra) Validemizin fazileti, erdemi, Ümmeti Muhammet üzerine şefkati hakkında bilgi verdi.

Ardından Sinop İl Vaizi Betül Öztoprak “Toplumda Ailenin Önemi” konulu bir konuşma yaptı. Öztoprak, ailenin önemi ve günümüzde aile yapısına karşı yapılan menfi tutumlara karşı aile birliğini ve aile dayanışmasını sağlamanın önemi, ailede kadının erkeğine, erkeğin kadınına ve her ikisinin çocuklara karşı vazifeleri hakkında bilgiler verdi. 
Katılımcılar bu tür programların çok faydalı olduğunu, bundan sonraki programları sabırsızlıkla bekleyeceklerini belirterek bu programdan dolayı Sinop İl Müftülüğüne ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerine teşekkür ettiler.

 
Editör: Vitrin Haber