Sinop İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde seminere katılanlara hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti; “Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından “Biz Bir Aileyiz” konulu seminer düzenlenmesi planlanmış olup semineri vermek üzere Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı görevlendirilmiştir. Bizlere evlilik, aile içi ilişki ağları sorunlar, çözüm yolları ve aidiyet bilinci hakkında seminer vereceklerdir”.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in açış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı  “Biz Bir Aileyiz” konulu seminerini verdi.

Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilen ve verdiği mesajların etkisini gözlemleyebilme şansına sahip Kur’an Kursu Öğreticilerinin model olma misyonuna vurgu yapan Belgin Konarılı, aile bilincini ahlak ekseninde değerlendirip, meveddet, merhamet ve sevgi bağı üzerinde durdu. Aileyi hukuki olarak ayakta tutmakla birlikte, esasen ahlaki olarak ayakta tutma gayretimizin gerekliliğine değinen ve bunun için merhamet, ülfet, samimiyet, sabır ve sadakat kavramları üzerinde duran Belgin Konarılı, büyük bir ilgi ile dinlendi.
Program sonunda Kur’an Kursu Öğreticisi Tuğba Çelik’in Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı’ya Sinop’a özgü kotra hediyesi ile program sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber