Sinop İl Müftülüğü, Ramazan ayı dolayısıyla kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik başlattığı çalışmalara devam ediyor. 

Sinop Müftülüğü tarafından, Ramazan ayı münasebetiyle Camilerdeki vaaz, irşat, mukabele gibi programların yanı sıra hastaneler, çocuk yuvaları, cezaevi ve sevgi evleri gibi yerler ile yalnız ve ihtiyaç sahibi kişilerin evlerini ve iş yerlerini ziyaret etmek ve moral motivasyon sağlamak maksadıyla kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile bir komisyon kurdu.

İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlığındaki komisyon İl Müftü Yardımcısı Ramazan Dolu, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Emniyet Amiri Erdal Yetik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kayıhan Özkaptan, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdiresi Selma Özkaptan ve Paşatapyaları Camii İmam-Hatibi Ramazan Demirsöz’den oluştu.  

Konu ile ilgili bilgi veren İl Müftüsü Mustafa Erkan, “Başkanlığımız,  bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının temasını “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlemiştir. Buna mukabil İl Müftülüğü olarak söz konusu tema kapsamında oluşturduğumuz komisyon maharetiyle Ramazan ayı boyunca İlimiz genelinde gerçekleştirilecek etkinliklerde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin pekişmesine katkı sunmaya çalışacağız”  dedi.

Komisyonun periyodik aralıklarla toplantılar yapacağı, yapılan faaliyetlerin rapor haline getirileceği ve ilgili yerlere sunulacağı öğrenildi. 

Editör: Vitrin Haber