2017 yılı Din Görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursları çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü tarafından " Ezanı Güzel Okuma Kursu" başladı.

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen ve 80 saat olacak şekilde planlanan, Sinop Alâeddin Camii Müezzin Kayyımı Süleyman Özyılmaz’ın Rehber Öğretici olarak görevlendirildiği kursta kursiyerler; Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında ezan okumayı, ezan ve salada yaygın hataların düzeltilmesi, ses eğitimi, sala ve ezan makamları ve camii musikisinde kullanılan bazı makamları öğretilecek. 

15 Din görevlisinin katıldığı kursun başlangıcında konuşan Sinop İl müftüsü Ali Hayri Çelik “Ezanın güzel ve makamına uygun şekilde okunması çok önemli bir husustur. Böyle okunan ezanlar, insanların ruhuna, gönlüne işler. Güçlü şekilde kalbe tesir eder ve olumlu etkiler bırakır. Hoş bir seda ile makamına uygun okunan Ezan-ı Muhammedi gönülleri fetheder. Vatandaşlarımızı ibadete yöneltmekte Ezan-ı Muhammediyye’nin önemli bir yeri vardır. Çünkü ibadet çağrıyla başlar. İşte bu sebepten İslam Dinimizin en önemli sembollerinden biri olan Ezan-ı Muhammedi'nin kulağa hoş gelecek bir şekilde okunmasını sağlamak, görevlilerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz “Ezan-ı Güzel Okuma “ kursunun hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi. 
Kursun sonunda görevlilerimizin okudukları ilahilerle, beş makamda ezan ve sala okumayı öğrenecekleri ve kurs sonunda belge verileceği belirtildi.
Editör: Vitrin Haber