Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında yapılan toplantıya İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan, Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Ayancık İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Türkeli İlçe Müftü Hüseyin Gargı, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Dikmen İlçe Müftüsü Hasan Ören ve Durağan İlçe Müftüsü Safi Çınar ve Saraydüzü İlçe Müftüsü  Hasan Kılıç katıldı.

Saraydüzü İlçe Müftülüğüne yeni atanan İlçe Müftüsü Hasan Kılıç’a yeni görevinin hayırlı olmasını ve  Cenab-ı Hakkın yeni görevinde hayırlı ve güzel hizmetler yapabilmelerini nasip eylemesi  temennisi ile toplantı başladı. 

Toplantıda Bakara Suresinin 191. Ayet-i Kerimenin tefsirinin yapılması ardından , Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili istişarelerin yapılması ile birlikte Sinop İli ve İlçe Müftülüklerince yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, hizmetlerde metod ve görüş birliğinin sağlanması,  camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca cami ve Kur'an kurslarında yürütülen hizmetlerle ilgili yapılan denetim, vatandaşlara yönelik sosyal çalışmaların planlanması ve yapılan faaliyetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi ve diğer güncel ve idari konular görüşüldü.
Editör: Vitrin Haber