Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Kadir gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Müftü Düzgüney mesajında şu ifadelere yer verdi; 

Rahmet ve arınma iklimi olarak Rabbimizin insanlığa hediye ettiği, ruhun aşk ve tevekkülle, kalbin iman ve sabırla dolmasına vesile olan mübarek Ramazan-ı Şerif'in, sayılı günlerini tamamlamaya adım adım yaklaşmaktayız. İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan da Ramazan-ı Şerif'e en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne (27 Nisan Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece) bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Cenâb-ı Hak, bütün insanlığı şirkin, zulmün ve cehaletin karanlıklarından İslam’ın aydınlığına eriştirmek ve ruhen olgunlaştırmak için Kur’an-ı Kerim’i indirmiştir. Kur’an-ı Kerim  ile bağı güçlü olan her şeyin değerini yüceltmiş, onu okuyup anlama ve yaşama gayretinde olanın ömrüne bereket vadetmiştir. Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay, on bir ayın sultanı, indirildiği gece de bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi olmuştur.

Kadir gecesi, rahmet ve mağfiretin sağanak sağanak yağdığı, inanan gönüllerin sevgi ve merhametle coştuğu mübarek bir gecedir. Kadir gecesi, unuttuğumuz değerleri hatırlatan, körelen vicdanlarımıza hayat sunan eşsiz bir gecedir. Allah Resûlü (s.a.s) bu gece hakkında ümmetini şöyle uyarmıştır: ‘Bu gecenin hayrından mahrum kalan, bin ayın hayrından mahrum kalmış gibidir’.

Kadir gecesini kıymetli kılan, o gece indirilen Kur’an-ı Kerim’dir. O Kur’an ki Rabbimiz tarafından gönderildiğine asla şüphe olmayan Kelâmullah’tır. Okunması ibadet olan Zikir’dir. Hak ile batılı, iyi ile kötüyü, eğriyle doğruyu birbirinden ayıran Furkan’dır. İlahi hitap ve ikazın bütün incelikleriyle anlatıldığı Hikmet’tir.

Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı, bin aydan daha hayırlı olduğu ve meleklerin seher vaktine kadar yeryüzüne her iş için indiği müjdelenen bu mübarek gecede, dünya hayatının altında ezilip yok olmak ve dünyanın sonu gelmez hevesleri peşinde ömrümüzü heba etmek için değil, geride hayırlı işler bırakmak ve Rabbimizin rızasına uygun yaşayarak kalıcı kurtuluşa ermek için yaratıldığımızı bir kez daha fark edelim.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının  bu son günlerini ve Kadir gecesini ilahi bir lütuf ve ikram olarak görelim. Zihnimizi ve gönlümüzü Kur’an’a bağlayalım. Onu daha çok okuyalım, anlayalım, yaşamaya ve yaşatmaya gayret edelim. Hatalarımızdan, günahlarımızdan pişman olup vaz geçelim. Ömrümüzün tamamını bereketlendirmek için her gecenin kadrini bilelim, her nimetin şükrünü eda edelim. Böylelikle Rabbimizin mümin kullarına vadettiği Firdevs cennetine varis olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Sinop’lu  hemşehrilerimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin manevi bereketinden istifade ederek bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum".
 

Editör: Vitrin Haber