İl müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Müftüsü Mikail Özkan, İlçe Müftülüğü Vaizi Ali Koblay ve din görevlileri katıldı.

Toplantıda din görevlileri ile istişarelerde bulunan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, çalışma hayatında başarıya ulaşmanın önemli unsurlarının bilgi ve iş aşkı olduğunu belirtti. Çelik; “Değerli görevlilerimiz; görevlerinizde sizleri başarıya ulaştıracak iki önemli unsur vardır. Bu iki unsur birbirlerinin tamamlayıcısıdır.  Bunlar bilgi ve aşktır. Bilgi olmadan aşk, aşk olmadan tek başına bilgi bir işe yaramaz. Peygamber Efendimiz (sav)in hayatına baktığımızda bunu daha iyi görebiliyoruz. Bizler Rasülüllah (sav) varisleri olmamız hasebiyle vazifemiz insanlara Allah (cc)ın emirlerini ve yasaklarını anlatmak, bu emirlere yerine getirenlere, Cenab-ı Hak’kın Kur’an-ı Hakim’inde vâddettiği mükâfatları onlara anlatmaktır. Bizlerin vazifesi, sadece namaz kıldırmak değildir. Toplumun her kesimine ulaşmamız gerekmektedir. Bilhassa genç kardeşlerimizin gönül dünyalarına girerek İslam’ın güzellikleri ile onları donatmalıyız. Bunları yaparken kendimizi de ihmal etmememiz gerekmektedir. Kendimizi İslam’ın emir ve nehiylerine daha iyi vakıf olabilmemiz ve günümüz olaylarını daha iyi yorumlayabilmemiz için araştırmalar yapıp bol bol kitaplar okumalıyız. Toplumu inşa edecek bizleriz görevimizi ihmal, telafisi mümkün olmayan veballeri beraberinde getirir. Yeni bir aşk ve heyecanla bu milletin manevi hayatına rehberlik edeceğiz. Cenab-ı Hak bizlere kolaylıklar ihsan eyleyip vazifelerimizi bihakkın yerine getirmeyi nasip eylesin” dedi
Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in açılış konuşması ile başlayan toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber