Diyanet İşleri Başkanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesinin ardından, Sinop'ta Miraç Kandili dolayısıyla dualar evlerden yükseldi. Vitrinhaber'in kandil özel programına katılan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinoplulara internet üzerinden seslendi.

Sinop'ta, evlerinde Kur'an-ı Kerim okuyan, namazlarını kılan vatandaşlar, ilk kez camilere gidememenin burukluğunu yaşadı. Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, koronavirüs nedeniyle camilerden mahrum kalan Sinoplularla internet üzerinden buluştu. Vitrinhaber'in sosyal medya hesaplarından canlı olarak verilen 'Kandil Özel' programını binlerce vatandaş izledi. 

Müftü Ali Hayri Çelik, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün biran önce yok olması, ölümlerin sona ermesi ve hastaların iyileşmesi için dua etti. Kandil gecelerinde camide toplu ibadet yapamamanın İslam alemi açısından üzüntü verici olduğunu anlatan Çelik, vatandaşları evlerinde kaması için uyardı. Koronavirüsün özellikle yaşlılar için çok riskli olduğunu dile getiren Çelik, kandil gecesi hastaların sağlığına kavuşması, hastalığın bir an önce sona ermesi, dünyanın içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtulması için dua etti.

Editör: Vitrin Haber