Sinop Seyit Bilal 4-6 yaş  Kur’an Kursunda Kur’an-ı kerim-i hatmeden öğrenciler  için yapılan hatim programına İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Din Görevlileri Dernek Başkanı İsmail Aksoy, Sinop Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kadir Aslan, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Miniklerin Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları belirtti. “Diyanet İşleri Başkanlığı okul öncesi eğitim projesi çerçevesinde; İlimizde açılan Seyit Bilal 4-6 Yaş  grubu Kur’an kursumuzda 4 sınıfta hizmet vermektedir. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde 4-6 Kur’an Kurslarımıza yenilerini eklemek hedefi ve gayreti içerisindeyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim görmesi, Dinini öğrenerek güzel bir ahlaka sahip olarak yetişmesi bizim en önemli hedeflerimizdendir. Bu çerçeve içerisinde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Çocuklarımız dönem başından bu yana Elif-ba’dan başlayıp kuran okumayı öğrendi. Güzel ve Tecvitle okumaya başlayan öğrenciler Kuran-ı Kerim-i baştan sona okuyarak dönem boyunca hatim etmeye çalıştılar ve içlerinden Kur’an-ı Kerim hatmini bitiren öğrencilerimiz için de hocalarımız bu programı tertip ettiler. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bu hizmetlerimize katkıda bulunan herkese özellikle bu yavrularımızın yetişmesinde emek sarf eden hoca hanımlara, çocuklarını bu eğitim yuvalarına gönderen anne-babalara teşekkür ediyorum” dedi.
Kur’an-ı Kerim-i hatmeden minik Kur’an Kursu öğrencileri ile birlikte pastayı kesen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik daha sonra çocuklara madalyalarını takıp belgelerini verdi. 
İl Müftülüğü, Programa katılan dernek yöneticileri ve veliler Kur’an-ı Kerim-i hatmeden öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

 
Editör: Vitrin Haber