Sinop’ta Peygamber efendimiz Hz. Muhammet Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişi olan Mevlit Kandili münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından kandil programı düzenlendi. Tarihi Alaaddin Camii’nde düzenlenen programda Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (sav)'in dünyaya teşriflerinin 1450. Yılı ibadet ve dualarla idrak edildi.

Akşam namazı sonrasında düzenlenen programda ilk olarak Din Hizmetleri Uzamanı Yusuf Sözen tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra Alaaddin Camii görevlileri Vasıf Aslan, Süleyman Özyılmaz ve Hüsnü Göktaş’ın okuduğu mevlid, ilahi ve kasidelerle devam eden programda konuşma yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, peygamberimizin canlı cansız tüm mahlûkata gösterdiği vefalı örnek davranışlarının tüm insanlığa ışık tuttuğunu söyledi. Düzgüney; “Rasülüllah (sav)Efendimizin veladetinin 1450. sene-i devriyesini idrak etmek için bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki Mevlid-i Nebi haftasının temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiştir. Her konuda olduğu gibi vefa konusunda da en güzel örnekleri Resûl-i Ekrem (sav) insanlığa sunmuştur. Peygamberimizin anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, canlı cansız tüm mahlûkata gösterdiği vefalı örnek davranışları bizlere ışık tutup yol gösterecektir” dedi.

PEYGAMBERİMİZE VEFALI BİR ÜMMET OLMALIYIZ
Vefalı bir peygamberin ümmeti olan Müslümanların da vefalı bir ümmet olması gerektiğinin altını çizen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, bunun en önemli yolunun peygamberimizin vefasını hayatımıza yansıtmak olduğunu söyledi. Düzgüney; “Rasülüllah (sav) vefalı idi peki biz Efendimize nasıl vefakar olabiliriz? O'na karşı vefakarlık O'nun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir.

Müslümanların vasıfları arasında; yapılan iyilikleri unutmaması, sözünde durması, sıla-i rahmi kesmemesi hoş geçimli olması yer alır. Bunların hepsi de vefalı olmaktan geçer. Vefalıların en vefalısı ve bizim mihmandarımız Rasülüllah (sav) dir.

Rasülüllah (sav) Efendimizin hayatına baktığımız zaman birçok misal ile karşılaşırız. Rasülüllah (sav) Efendimiz Hz. Aişe validemiz ile beraberken yanlarına Cessame el-Huzeli isimli bir hanım gelir. Peygamber Efendimiz (sas) bu ihtiyar kadına iltifat edip halini hatırını sorup çok iltifatlarda bulunur. Yaşlı hanım gittikten sonra Hz. Aişe validemiz bu kadının kim olduğunu sorduğunda Rasülüllah (sav) Efendimiz 'Haticenin arkadaşı olup onun sağlığında bize gelir giderdi. Kuşkusuz ahde güzel bir şekilde vefa göstermek imandandır.' buyurur” diye konuştu. 

Mevlid kandili programı İl Müftü Mustafa Düzgüney’in yapmış olduğu duanın akabinde kılınan yatsı namazı ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber