Tatile giren öğrencilere camilerde Kur’an kursları verilmeye başlandı.

Sinop İl Müftülüğüne bağlı olan camilerde görev yapan imam ve müezzinler, açılan bu Kur’an kurslarında öğretmen olarak da görev yapıyorlar. 

Bu proje kapsamında, Sinop Merkez İncedayı Mahallesi’ndeki Yeşil Cami’de de açılan Kur’an Kursu’na devam eden yaklaşık 45 kız ve erkek öğrenci, öğretmenleri Kamil Binal ve Yalçın Ulusoy tarafından Cami bahçesinde düzenlenen piknikle ödüllendirildiler ve öğrenciler eğlenceli bir gün geçirdi. 

Kurs öğretmenleri Kamil Binal ve Yalçın Ulusoy, Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın bilgileri ve destekleri doğrultusunda, öğrencilerin moral ve motivasyonu yönünden bu pikniği düzenlediklerini belirterek, çocuklara piknikte ekmek içi döner, ayran, çikolata ve dondurma ikram ettiklerini söylediler. 

Bu arada; halen camilerde devam eden Kur’an kurslarına, önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda devam edileceği öğrenildi.  

Bu uygulamaya sıcak bakmayan ve itiraz eden birçok öğrenci velisi, “Çocuklarımız 8 ay devam ettikleri okul psikolojisinden tatile girerek yeni kurtulmuşken, yeniden okul sendromu altına girecekler. Şimdi kendi istekleri ile gittikleri camideki Kur’an Kurslarına okullarda devam edildiğinde, inanıyoruz ki çocuklarımızı zorlayarak bile gönderemeyeceğiz. O nedenle, düşünülen bu projeden biran önce vaz geçilmesini istiyoruz” dediler.

Editör: Vitrin Haber