Sinop İl Müftülüğü tarafından Merkez ve Esentepe Kur’an Kurslarında 2013-2014 eğitim yılını tamamlayıp mezun olan öğrenciler için yılsonu programı düzenlendi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programda, Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden program Esentepe Kur’an Kursu öğrencisi Kevser Acun törene katılanlara eşsiz bir Kur'an tilaveti sundu. Sadece bayanlara yönelik düzenlenen programa Sinoplu bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Kur’an Kursu Öğreticileri Gülay Kuş ve Halime Akkuş’un sunuculuğunu yaptığı mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, bir eğitim ve öğretim yılının hayırlısıyla sonuna geldiklerini belirterek; “Özellikle hanımefendi kardeşlerimize hizmet veren Kur’an Kurslarımızın eğitimine Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son derece önem veriyoruz “dedi.

Evlerin değerleri olan hanımların ne kadar donanımlı, bilgili ve kültürlü olurlarsa, diğer aile fertlerinin de o derece bilgili ve kültürlü olacağını kaydeden İl Müftüsü Erkan; “Aile huzurlu olduğu vakit, milletimiz ve devletimiz mutlu olacaktır. Aile müessesesi çökerse, millet diye bir şey ortada kalmaz” diyerek ailenin önemine vurgu yaptı.

Daha sonra Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşturulan koro tarafından ilahiler okundu. Yine öğrenciler tarafından oynanan ve namaz kılarken huşu içinde olmamız gerektiğini anlatan “Namaz” adlı piyes, izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Öğrencilerin sırayla kısa sureleri okumalarının ardından Esentepe Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Köprülü tarafından yapılan dua ile program sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber