Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen Kadir Gecesi Sinop'ta coşku ile kutlanırken, Anadolu'nun en eski camilerinden olan ve halk arasında 'Büyük Cami' olarak bilinen Selçuklu eseri Alaaddin Cami ise vatandaşlarla doldu taştı. Büyük Camide İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kadir Gecesi Programı'na katılan vatandaşlar Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi. İlahiler, sohbet ve dualar ile devam eden programda Tesbih Namazı kılındı. 

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILDI
Enderun usulü Teravih Namazının eda edildiği programda Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed SAV’in Sakal-ı Şerif’i ziyarete açıldı. Özel bir kutuda küçük cam tüp içinde korunan Sakal-ı Şerif, salavatlar eşliğinde cemaatin ziyaretine sunuldu. Sakal-ı Şerif’e gösterilen yoğun ilgi nedeniyle vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. 

Geceyi ihya etmek için camileri dolduran cemaat gecenin manevi havasını doyasıya yaşadı. Kadın cemaatler de kendilerine ayrılan bölümleri doldurdu. Camide okunan Kur’an-ı Kerim ve kasidelerden sonra insanlığın selameti, ülkenin huzuru ve İslam alemine barış ve huzur gelmesi için dualar edildi.  Program sonrası camiden çıkan vatandaşlara İlkadım Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Vatandaşlar bin aydan daha hayırlı olan bu geceye ulaşmanın mutluluğu yaşadıklarını ifade etti.

Editör: Vitrin Haber