İlçe Müftüleri aylık olağan toplantısı Boyabat’ta yapıldı.

Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Gerze İlçe Müftüsü Ömer Yay, Ayancık İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Saraydüzü İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, Dikmen İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak, Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan, Durağan İlçe Müftüsü Safi Çınar, Türkeli İlçe Müftüsü Nazım Keçeci ve ev sahibi olarak Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam katıldı. 

İlçe Müftülerinin Müftülükleri ile ilgili yaptıkları faaliyetler ve planladıkları hizmetlerle ilgili verdikleri brifingle başlayan toplantıda, Ramazan ayına hazırlık faaliyetleri, Hazırlayıcı Eğitim Kursları, Kur’an kurslarının durumu, 2013 -2014 yılı umre ve Hac kayıtları, Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarının problemleri, İmam-Hatipler, Müezzin-Kayyımlar, Kur’an Kursu Öğreticileri ve personelin sorunları, din görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kurslarının çeşitlendirilmesi vb. konuların yanı sıra idari konular görüşüldü. 

Gerçekleştirilen toplantıda İl ve İlçe Müftülerinin eşleri de tanışma ve kaynaşma programı çerçevesinde ayrı bir salonda bir toplantı gerçekleştirdiler. Müftü eşlerince toplantıda, toplumda kadınların manevi yönden daha etkin bir şekilde eğitilmeleri ve toplumun yarısını oluşturan kadınların manevi gelişimi konusunda İl ve İlçe müftülükleri tarafından ne gibi etkinliklerin gerçekleştirilebileceği hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Editör: Vitrin Haber