Sinop İl Müftüsü Düzgüney 17 Ekim Pazar günü idrak edilecek Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayımladı. 

İslam aleminin alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in dünyayı teşriflerinin seneyi devriyesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirten İl Müftüsü Düzgüney, " Milletimiz asırlardır sevgili Peygamberimize derin bir muhabbet duymuş O'nun doğduğu günü kutlu gece ilan ederek aziz hatırasını Mevlid kandili olarak isimlendirmiştir.
Bu gece İslam’ın tebliğcisi, hak ve hakikatin temsilcisi, dünya ve ahiretin efendisi, rehberimiz, en güzel örneğimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümüdür. Bizleri bu mübarek geceye ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun" ifadelerini kullandı. 
Sinop İl Müftüsü Düzgüney sözlerini şöyle sürdürdü: "Cenab-ı Hak; Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik. (Ahzab, 45-46) buyurmaktadır. 
O, hakkın ve hakikatin şahidi; hak yolunun delilidir.
O, Allah’a kulluk bilinciyle, iyilik ve ibadet üzere bir hayat yaşayanların rehberi ve müjdecisidir.
O, Allah’ın dininden ve Resulünün yolundan sapanlara karşı, Allah’ı, mahşer gününü, azabı hatırlatan bir uyarıcıdır.
O, insanlığı âlemlerin Rabbine, iyiliğe, adalete ve merhamete davet eden bir davetçi ve getirdiği ilahi mesajla yeryüzünü aydınlatan nurlu bir kandildir.
İnsanlık, onun rehberliğiyle hakikate ve hidayete erişmiş; onun örnekliğiyle merhametle ve izzetle tanışmıştır.
Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki Mevlid-i Nebi haftasının temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiştir. 
Her konuda olduğu gibi vefa konusunda da en güzel örnekleri Resûl-i Ekrem (sav) insanlığa sunmuştur. Peygamberimizin anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, canlı cansız tüm mahlûkata gösterdiği vefalı örnek davranışları bizlere ışık tutup yol gösterecektir. 
Rasülüllah (sav) vefalı idi peki biz Efendimize nasıl vefakar olabiliriz? 
O'na karşı vefakarlık O'nun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir.
 Müslümanların vasıfları arasında; yapılan iyilikleri unutmaması, sözünde durması, sıla-i rahmi kesmemesi hoş geçimli olması yer alır. Bunların hepsi de vefalı olmaktan geçer. Vefalıların en vefalısı ve bizim mihmandarımız Rasülüllah (sav) dir.
 Rasülüllah (sav) Efendimizin hayatına baktığımız zaman bir çok misal ile karşılaşırız. Rasülüllah (sav) Efendimiz Hz. Aişe validemiz ile beraberken yanlarına Cessame el-Huzeli isimli bir hanım gelir. Peygamber Efendimiz (sas) bu ihtiyar kadına iltifat edip halini hatırını sorup çok iltifatlarda bulunur. Yaşlı hanım gittikten sonra Hz. Aişe validemiz bu kadının kim olduğunu sorduğunda Rasülüllah (sav) Efendimiz “Haticenin arkadaşı olup onun sağlığında bize gelir giderdi. Kuşkusuz ahde güzel bir şekilde vefa göstermek imandandır.”  buyurur.
Bu duygu ve düşüncelerle Sinop’lu hemşerilerimizin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu müstesna günlerin manevi bereketinden istifade edebilmemizi, bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine; bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine ve tüm insanlığı etkisi altına alan corana virüs belasından kurtulmamıza   vesile olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum”  
 

Editör: Vitrin Haber