Kurban bayramı öncesinde Cuma namazında Sinop’taki camiler, doldu taştı. Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan Sinop Alaaddin Camisinde hutbede asılsız haber ve sosyal medyada yapılan yorumlara da göndermede bulunuldu.

Hutbede: "Sevgili Peygamberimiz "Her duyduğunu söylemesi kişiye yalan olarak yeter!.. buyurur. 'Doğruluğunu araştırmadan bir bilgiyi paylaşmak, asılsız sözlerin yayılmasına, yalan ve iftiranın beslenmesine alet olmaktır'. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurur: 'Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın.…'

Bir mümin, sorumsuz ve şuursuzca yayınlanan asılsız haber ve yorumlara itibar etmez. Masum insanların şeref ve haysiyetine söz söylemekten, ateşten kaçar gibi uzak durur. Her söylediği sözün, her yazdığı yorumun, her yaptığı işin bir hesabı olduğunu bilir. Rabbimizin şu ayetini hayat düsturu edinir: Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur". denildi.  

Ayrıca hutbe sonrası bayram için yola çıkacak vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Editör: Vitrin Haber