Hayrat İnsani Yardım Derneği Sinop Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, başlatılan Ramazan kampanyası hakkında bilgi verildi. 

Hayrat insani Yardım Derneği bu yıl da geçen yıl olduğu gibi dostlukları pekiştirmek, kardeşlik saflarını sıklaştırmak ve unutulmuş gönüllerin yalnızlığını paylaşmak için Ramazan mesaisine başladı. 

Hayrat İnsani Yardım Derneği Sinop Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Ramazanın coşkusunu 4 kıtada Müslümanlarla birlikte yaşanmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere ler verildi: "Hayrat Yardım mazlumların, muhtaç gönüllerin kapılarını çalarak her birini ramazan bereketi ile buluşturmak istiyor.
Bu yıl da Ramazan ayında binlerce mahzun ve muhtaç aileye ulaşarak Gönül Sofraları Kuruyoruz. Kıymetli gönüller ile kilometreleri uzak olmaktan çıkarıyor, kardeşlik ve dostluk köprüleri ile gönül sofralarında buluşuyoruz. Türkiye’den başlayan iftar sofraları Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Gana, Güney Afrika, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Makedonya, Nijer, Somali, Sudan, Suriye, Uganda, Gazze ve Irak’a kadar uzanıyor.

Bunun yanında her yıl olduğu gibi bu yıl da kumanya dağıtımı ile emanetleri sahiplerine ulaştıracak olan Hayrat Yardım, yetimleri de unutmayacak. Onlar için bayramlık kıyafet, ayakkabı ve çeşitli oyuncaklar hazırlanacak ve minik yüreklerin beklediği hediyeler bayram sevinci ile onlara ulaşacak. 'İyilikler Bereketlensin' diyen Hayrat Yardım bağışçıların zekât, sadaka, fitre gibi bağışlarını da savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ulaştıracak.

İftar sofralarını gönül sofralarına çevirerek Ramazan’ın bereketini mümin kardeşiyle yaşamak isteyenlerin buluştuğu kampanyada iftar bedelleri kişi başı 10 TL iken 100 kişinin sofrasına konuk olmak 1.000 TL ücret karşılığı. Filistin ve Irak’ta ise kişi başı ücret 15 TL. Ramazan ayı kumanya dağıtımı ile de yardıma muhtaç ailelerin bir nebze olsun rahatladığı bir ay. Kampanyaya kumanya dağıtımıyla da destek olmak mümkün. Bir kumanya bedeli 70 TL iken 3674’e 'kumanya' yazıp göndererek kampanyaya 5 TL katkı da sağlamak mümkün.
 
Editör: Vitrin Haber