Sinop’tan Hac Farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarına, Haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi ibadetlerini daha bilinçli bir şekilde yapabilmeleri amacıyla, Sinop İl Müftülüğü tarafından “Hacca Hazırlık” semineri verildi. 
Sinop İl Müftülüğü salonunda düzenlenen seminerde İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcıları Kamil Tuncel, Abdullah Söylemez, Ayşe Gül Gürbüz, Kefevi Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal tarafından hacı adaylarına bilgiler aktarıldı. 

Hacı adaylarının Kabe-i Muazzama’ya bu seneki hac ibadeti için çağrılmış ve Cenab-ı Hakk’tan gelen davete icabet eden seçilmiş elçiler olduğunu belirten İl Müftüsü Çelik, konuşmasında hac ibadetinin fazileti ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

Gerçekleştirilen seminerin ardından hacı adayları, Suudi Arabistan'ın sıcak olmasından dolayı menenjit ve çocuk felci hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olması ve bu hastalıklardan korunmak amacıyla aşı oldular. 

Sinop Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam’ın kafile başkanı olarak görevlendirildiği hac yolculuğunun, 13 Temmuz 2019 tarihinde 108 hacı adayı ile birlikte Samsun Havalimanından Medine-i Münevvere’ye başlayacağı, 22 Ağustos 2019 tarihinde de Cidde Havalimanından Samsun Havalimanına dönüş için hareket edeceğinin planlandığı belirtildi. 

Editör: Vitrin Haber