Sinop’tan hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için uğurlama merasimi düzenlendi. Alaaddin Camisinde gerçekleştirilen uğurlama töreninde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile hacca gidecek olan hacı adayları için, Sinop İl Müftülüğü tarafından uğurlama merasimi düzenlendi. 
Sinop Alaaddin Camisinde gerçekleştirilen program Alaaddin Camii Müezzin-Kayyımı Vasıf Aslan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Hacca giderken yapılması gereken en önemli vazifenin anne baba ya da aile bireyleri arasındaki kırgınlıkların giderilmesi olduğuna dikkat çeken İl Müftüsü Mustafa Erkan, gerçekleştirilecek olan hac vazifesine gereken önemin verilmesi konusunda telkinde bulundu. Hacı adaylarından Ülkemiz ve tüm Müslümanlar için dua isteyen Müftü Erkan;  “Biliyorsunuz günümüzde Müslümanlar büyük sıkıntıda. Bu sıkıntıların izale edilmesi için bizlerin Cenab-ı Hakka çok dua ve ilticalar etmemiz gerekmekte. Bu sebeple gittiğiniz mübarek beldelerde bizleri ve Müslüman kardeşlerimizi dualardan unutmamamızı rica ediyorum. Sevgili Resulümüz S.A.V.  şöyle buyurdu: “umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.” Cenabı Hak Hacca giden tüm hacı adaylarımıza mebrur bir hac yapmayı nasip eylesin” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından, Uzungürgen Köyü Camii İmam-Hatibi Ekrem Ünal'ın gurup hocası olarak görev yapacağı hac kafilesi, İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın yaptığı duanın ardından tekbir ve  telbiyelerle uğurlandı.

Editör: Vitrin Haber