Sinop İl Müftüsü Çelik yaptığı açıklamada, 2019 Hac kayıtlarıyla ilgili bilgi verdi.

Ali Hayri Çelik açıklamasında: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 yılı Hac Organizasyonu çerçevesinde 28 Aralık 2018 Cuma günü çekilen hac kuraları sonucu, kurası çıkarak kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarımızın 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında İl Müftülüğümüze müracaat ederek kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarımız 'Kesin Kayıt Yaptırabilir' belgelerini 2 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 08.30 dan itibaren hac. diyanet. gov. tr. den de alabilecekler. Kesin kayıt yaptırabilir belgesini İl Müftülüklerinden veya internetten alan hacı adayları, kayıt süresi içinde (2-11 Ocak 2019 ) Diyanet İşleri Başkanlığı Hac organizasyonu nu tercih edenler İl Müftülüklerine; acentaları tercih edenler ise Diyanet işleri başkanlığı ile sözleşme imzalayan acentalardan birine müracaat ederek kesin kayıtlarını yaptırabilecek. Hac kesin kayıt yaptırabilir belgesini aldığı halde süresi içerisinde başkanlığa veya Acentaya kayıt yaptırmayanlara kesin kayıt hakkı verilmeyecek" dedi.

Müftü Çelik açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kesin kayıt hakkı elde edenlerden; sağlık durumu ve yaşlılık sebebiyle hacca gidemeyeceği heyet raporu ile tespit edilen hac yolcularının yerine, noterden vekaletname verecekleri bir kişiye daha önce hacca gidip gitmediğine ve kura listelerinde olup olmadığına  bakılmaksızın 65 yaş altında ve sağlıklı olması halinde kesin kayıt hakkı verilecektir. Bu şekilde gidişler arşiv bilgisi olarak değerlendirilmeyecek, vekalet verenin ise hac arşiv kaydı tutulacak.

Hac vazifesini yerine getirmek amacıyla başkalığımızı tercih eden hacı adaylarımıza müftülüklerce broşür, kitap, çanta, kitap vb. teknik desteğin yanında her türlü bilgi paylaşımı yapılacak.

Hac kesin kayıt yaptırabilir belgesi verilmesinde Diyanet işleri başkanlığı ve acentalar arasındaki yüzde 60- yüzde 40 oranı korunarak kesin kayıtlar her ilde hac konaklama türüne zikredilen oranlarda yapılacak"

Editör: Vitrin Haber